Oppositio: Yli 2000 ukrainalaislasta viety "virkistysleireille" Valko-Venäjälle – Ukraina tutkii

Valkovenäläisten oppositiojohtajien mukaan 2 150 ukrainalaista lasta on viety niin sanotuille virkistysleireille ja parantoloihin Valko-Venäjän alueella.

Valko-Venäjän hallinto on osallistunut ukrainalaislasten laittomaan siirtämiseen Valko-Venäjälle Venäjän miehittämiltä ukrainalaisalueilta, kerrotaan valkovenäläisopposition tuoreessa raportissa.

Maanpaossa elävien valkovenäläisten oppositiojohtajien syytöksistä ovat kertoneet muun muassa Reuters ja Sky News.

Ryhmä sanoo raportissaan, että 2 150 ukrainalaista lasta on viety niin sanotuille virkistysleireille ja parantoloihin Valko-Venäjän alueella. Valko-Venäjälle vietyjen lasten joukossa kerrotaan olevan muun muassa 6–15-vuotiaita orpolapsia.

Reutersin mukaan Ukraina tutkii Valko-Venäjän väitettyä roolia lasten pakkosiirroissa. Asiasta on kertonut uutistoimistolle Ukrainan valtakunnansyyttäjän kanslia, jonka mukaan syyttäjät ovat aloittaneet rikosoikeudellisen menettelyn liittyen yli 19  000 lapsen pakkosiirtoon Donetskin, Luhanskin, Zaporizhzhjan, Hersonin ja Harkovan alueilta.

– Ukrainalaislasten viemiseen Ukrainan väliaikaisesti miehitetyiltä alueilta Valko-Venäjän niin sanotuille virkistysleireille liittyvät tosiasiat ja olosuhteet ovat parhaillaan tutkinnan alla, kanslia lisää edellä mainittuun rikosoikeudelliseen menettelyyn liittyen.

Ukrainalaistutkinnasta on kirjoittanut Suomessa aiemmin ainakin Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat