Mainos

Oppositio kritisoi sote-päätöstä: Lisää hallintohimmeleitä

Oppositio kritisoi kovasanaisesti hallituksen sote-päätöstä. Vihreiden puheenjohtaja Ville Ninistö sanoo Twitterissä, että sote-sovussa yhdistyvät kokoomuksen ja keskustan huonot ideat.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) kuvasi päätöstä huonon näytelmän huonoksi tulokseksi. Kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr.) sanoo, että hallintohimmeleiden purkamisen sijaan hallitus loi kaksi uutta hallintoporrasta.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen ilmaisi tiedotteessa olevansa hyvin pettynyt syntyneeseen sote-malliin. Hän on huolissaan siitä, lisääkö yksityisten sote-palveluiden lisääntyminen terveys- ja hyvinvointieroja, ja millaiset resurssit ja päätövallan itsehallintoalueet saavat.

– Sote-uudistusta on väännetty vuosikausia. Tarpeellisen uudistuksen tavoitteena oli kaventaa terveyseroja ja hallita kustannuksia. Tämä malli näyttää vesittävän molemmat tavoitteet, hän toteaa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayahin mukaan esitetty ratkaisu kuulostaa enemmän sekavalta poliittiselta kompromissilta kuin asiantuntijanäkemykseen nojaavalta päätökseltä.

Hallitus sopi viime yönä, että sote-palveluita järjestetään 15 alueen puitteissa. Itsehallintoalueita perustetaaan 18.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.