Mainos

Rinne parjaa sotepäätöstä: Verorahat voivat valua veroparatiiseihin

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kritisoi hallituksen sote-ratkaisua. Hallitus sopi viime yönä, että sote-palveluita järjestetään 15 alueen puitteissa. Itsehallintoalueita perustetaan 18.

– Olen huolissani siitä, että tämä kivalta kuulostava ”vapaus valita” voi tarkoittaa, että pienituloisten saaman palvelun laatu saattaa heikentyä, kun yksityiset firmat tulevat kilpailuun mukaan. Sosiaali- ja terveyspalveluiden temmellyskenttä laajenee, ja sitten niistä syntyvät verotulot saattavat siirtyä veroparatiiseihin, Rinne sanoo MTV Uutisille.

Rinnettä huolettaa eniten se, että uudistuksessa kansalaisten saaman palveluiden laatu ja saatavuus heikkenevät.

– Tätä uutta ehdotusta on vielä vaikea hahmottaa, koska tässä on uusia elementtejä mukana verrattuna siihen, mitä pääministeri esitteli meille oppositiojohtajille loppuviikosta, Rinne toteaa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan peräänkuuluttaa riippumatonta vaikutusarviota hallituksen päätöksille.

– Mitä tapahtuu rahoitukselle, entä vastuunjako alueilla? Mistä luvatut peräti kolmen miljardin säästöt tulevat? Nämä ovat tarpeellisia tietoja asian tarkemmalle arvioinnille. Hallituksen tulee altistaa päätöksensä riippumattomien asiantuntijoiden arvioitavaksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.