Rinne parjaa sotepäätöstä: Verorahat voivat valua veroparatiiseihin

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kritisoi hallituksen sote-ratkaisua. Hallitus sopi viime yönä, että sote-palveluita järjestetään 15 alueen puitteissa. Itsehallintoalueita perustetaan 18.

– Olen huolissani siitä, että tämä kivalta kuulostava ”vapaus valita” voi tarkoittaa, että pienituloisten saaman palvelun laatu saattaa heikentyä, kun yksityiset firmat tulevat kilpailuun mukaan. Sosiaali- ja terveyspalveluiden temmellyskenttä laajenee, ja sitten niistä syntyvät verotulot saattavat siirtyä veroparatiiseihin, Rinne sanoo MTV Uutisille.

Rinnettä huolettaa eniten se, että uudistuksessa kansalaisten saaman palveluiden laatu ja saatavuus heikkenevät.

– Tätä uutta ehdotusta on vielä vaikea hahmottaa, koska tässä on uusia elementtejä mukana verrattuna siihen, mitä pääministeri esitteli meille oppositiojohtajille loppuviikosta, Rinne toteaa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan peräänkuuluttaa riippumatonta vaikutusarviota hallituksen päätöksille.

– Mitä tapahtuu rahoitukselle, entä vastuunjako alueilla? Mistä luvatut peräti kolmen miljardin säästöt tulevat? Nämä ovat tarpeellisia tietoja asian tarkemmalle arvioinnille. Hallituksen tulee altistaa päätöksensä riippumattomien asiantuntijoiden arvioitavaksi.

 

Lue myös:

    Uusimmat