Mainos

Oppositio hiillosti hallitusta neuvoloiden tulevaisuudesta: "Onko meillä kohta Oy Neuvola Ab?"

Peruspalveluministeri Juha Rehula ei vastannut kyselytunnilla opposition kysymyksiin siitä, yhtiöitetäänkö neuvolat sote-uudistuksessa.

Hallitukselta ja erityisesti peruspalveluministeri Juha Rehulalta (kesk.) tivattiin torstain kyselytunnilla eduskunnassa, miten Suomen neuvoloille käy sote-uudistuksessa. Neuvoloiden tulevaisuudesta ei linjata selvästi parhaillaan lausuntokierroksella olevassa lakiluonnoksessa.

Erityisesti SDP:n edustajat olivat huolissaan siitä, että nykyisin hyvin toimiva neuvolajärjestelmä "altistetaan markkinavoimille" osana sote-uudistukseen liittyvää valinnanvapautta ja yhtiöittämistä, ja lapsiperheet asioisivat jatkossa "Oy Neuvola Ab:ssä".

Sote-uudistusta vetävä peruspalveluministeri Rehula ei suoraan vastannut kysymyksiin neuvoloiden yhtiöittämisestä, vaan totesi, että asiaan palataan lausuntokierroksen jälkeen.

Rehula tyytyi vakuuttelemaan, ettei neuvolajärjestelmä vaarannu uudistuksessa. Hän myös kritisoi oppositiota liian hätäisistä johtopäätöksistä.

– Meillä on avoimia asioita, ja toivon, että oppositiossa ei tehtäisi johtopäätöksiä ennen kuin faktat ovat pöydässä. Hallitus ei sataprosenttisella varmuudella ole tuhoamassa suomalaista neuvolajärjestelmää, Rehula sanoi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja