Mainos

Opiskelijat lakkoilevat tänään ilmaston puolesta – opiskelijajärjestöt tukevat lakkoa

1:47

Opiskelijat lakkoilevat tänään ilmaston puolesta monissa suurissa kaupungeissa. Facebook-ilmoittautumisten perusteella suurimmat tapahtumat ovat Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Lakon järjestävät opiskelijat kertovat, että esimerkiksi Helsinkiin odotetaan noin tuhatta osallistujaa.

Helsingissä ilmastolakkoilijat kokoontuvat puolilta päivin Senaatintorille, jossa on puhumassa muun muassa presidentti Tarja Halonen. Lakkoon osallistuu opiskelijoita sekä korkeakouluista että toiselta asteelta.

Turussa ilmastolakko järjestetään Tuomiokirkon edustalla alkaen kello 12. Puheita tullaan kuulemaan ainakin Turun yliopiston ja Åbo Akademin ylioppilaskunnilta ja Luonto-Liitolta.

Turun yliopiston ylioppilaskunnasta kerrotaan, että opiskelijat vaativat ilmaston lämpenemisen rajoittamista 1,5 asteeseen ja kestävän kehityksen opintoja osaksi suomalaista koulutusjärjestelmää. Lisäksi vaaditaan muun muassa ilmastolle haitallisten yritystukien lakkautusta ja siirtymistä kohti päästöjen verotusta.

Mielenosoittajien mielestä Suomen pitäisi myös esimerkiksi lopettaa fossiilisten polttoaineiden käyttö vuoteen 2035 mennessä ja olla hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä.

Lakkoa tukevat Suomen ylioppilaskuntien liitto, Suomen opiskelijakuntien liitto, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Suomen Lukiolaisten Liitto, Finlands Svenska Skolungdom sekä useat ylioppilaskunnat, ainejärjestöt ja oppilaskunnat.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja