Mainos

Virolainen opiskelija sai hyvitystä suomalaisopettajan puheista – arvosteli virolaisten asennetta

Espoossa opiskeleva virolainen opiskelija on saanut hyvitystä opettajan epäasiallisista puheista, kertoo yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto.

Opettaja oli oppitunnilla arvostellut epäasiallisesti virolaisten luonteenpiirteitä ja asennetta. Neuvottelujen tuloksena oppilaitos pyysi anteeksi syrjityltä opiskelijalta ja maksoi hänelle 2 000 euron korvauksen syrjinnästä.

– Opettaja sai huomautuksen heti joulukuussa, kun tapaus sattui, kertoo Sampo Suihko, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian johtaja.

Opiskelija ei kuitenkaan pitänyt huomautusta riittävänä, vaan otti yhteyttä yhdenvertaisuusvaltuutettuun, joka katsoi, että kyseessä on yhdenvertaisuuslaissa kielletty häirintä.

– Sopimus syntyi tällä viikolla. Yhdenvertaisuusvaltuutettu on edesauttanut sen syntymistä, kertoo Suihko.

Suihko ei tarkenna sitä, mitä alaa syrjintäkorvauksen saanut henkilö opiskelee. Hän jatkaa Suihkon mukaan opintojaan Omniassa edelleen.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä painottaa tiedotteessa, että on erityisen vakavaa, kun opettaja kohdistaa häirintää opiskelijaan. Loukkaavia ilmaisuja käytettiin lisäksi muiden opiskelijoiden kuullen.

Pimiä on tyytyväinen siihen, miten koulu on toiminut asiassa. Hänen mukaansa oppilaitoksen on tehtävä kaikille opiskelijoilleen selväksi, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu aloitti toimintansa vuoden 2015 alussa. Sitä ennen syrjintäasioita käsitteli vähemmistövaltuutettu, jonka toimialaan kuului pelkästään alkuperän perusteella tapahtuva syrjintä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja