Mainos

Opetusviraston korruptiotutkinta jatkuu – Poliisi tehnyt uusia kotietsintöjä ja kiinniottoja

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi on jatkanut Helsingin opetusviraston tietohallintoon liittyvien epäselvyyksien tutkintaa ja tehnyt viraston henkilökuntaan liittyviä kotietsintöjä tälläkin viikolla.

– Olemme tehneet kotietsintöjä ja niiden yhteydessä myös kiinniottoja huhti-toukokuun aikana, tutkinnanjohtaja Urpo Mäkelä vahvistaa.

Mäkelä ei tarkemmin kerro kiinniotettujen määrää eikä sitä, onko epäiltyjä pidätettynä.

Opetusviraston mukaan virastolle kuuluvia työn tekemiseen liittymättömiä laitteita on edelleen löytynyt viraston työntekijöiden kodeista. Virasto on pyytänyt työntekijöitään palauttamaan virastolle kuuluvat laitteet välittömästi.

Yhdeksän miljoonan epäselvyydet

Poliisi kertoi maaliskuun liopussa, että tutkinnassa olevat Helsingin opetusviraston laitetoimitusten epäselvyydet ovat lähes yhdeksän miljoonaa euroa.

Laitetilaukset ovat olleet muun muassa tietokoneita, puhelimia ja viihde-elektroniikkaa. 

Pääepäiltynä on viraston entinen tietohallintopäällikkö Hannu Suoniemi. Hän työskenteli myöhemmin turvallisuuspäällikkönä, ja virasto on rikosepäilyjen takia irtisanonut Suoniemen.

Poliisi epäilee, että Suoniemi on tehnyt, hyväksynyt ja vastaanottanut laitetilaukset. Suoniemi oli vangittuna epäiltynä törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Esitutkinta koskee tilauksia vuosina 2006-2016.

Tutkinnan yhteydessä on lisäksi selvitetty Helsingin kaupungin opetusviraston virkamiehiin kohdistuvia virkarikosepäilyjä sekä opetusviraston työntekijöihin kohdistuvia kavallus- ja petosepäilyjä.

Poliisi on selvittänyt myös Suoniemen esimiesten virkavastuuta asiassa. 

– Esimiehiä on kuultu epäiltynä virkavelvollisuuden rikkomisesta, Mäkelä sanoo.

Mäkelä ei tässä vaiheessa halua arvioida poliisitutkinnan valmistumisen aikataulua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.