Opetusministeri Li Andersson: Etäopetus saa todennäköisesti jatkoa

Ravintoloiden sulkemiselle sinetti – jatketaanko koululaisten etäopetusta? MTV kertoo suorana hallituksen tuoreet linjaukset 4:24
Ravintoloiden sulkemiselle sinetti – jatketaanko koululaisten etäopetusta? MTV kertoo suorana hallituksen tuoreet linjaukset.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) pitää todennäköisenä, että etäopetusta tullaan jatkamaan. 

– Tänään käsitellään rajoitustoimien jatkoa. Eli sitten, kun ollaan valmiita, tiedotetaan myös koulujen osalta, Andersson kommentoi Säätytalon portailla suorassa MTV Uutiset Live -lähetyksessä.

Ennen kuin Andersson poistui näköpiiristä Säätytalon uumeniin, hän ehti sanoa toimittajille oman näkemyksensä rajoitustoimien jatkumisesta. 

– Pidän todennäköisenä, että jatkoa tulee, Andersson kommentoi vähäsanaisesti. 

Tällä hetkellä etäopetus jatkuu huhtikuun 13. päivään saakka. On siis todennäköistä, että etäopetus jatkuu myös sen jälkeen koronaviruksen vuoksi. Hallitus pitää tänään myöhemmin iltapäivällä tiedotustilaisuuden rajoitustoimien jatkosta.

Moni pitää Anderssonin toteamusta todennäköisenä

Eräs hallituslähde totesi MTV Uutisille jo muutama päivä sitten, että on selvää, että etäopetusta jatketaan. Hänen mukaansa etäopetusjaksoa ei kuitenkaan pidennettäisi jo ensi viikolla lukukauden loppuun asti, vaan tilanne arvioidaan uudestaan toukokuun puolessa välissä.

Helsinkiläinen kansanedustaja ei pidä todennäköisenä, että kouluissa siirryttäisiin lähiopetukseen enää tämän kevätlukukauden aikana. Kansanedustajan mukaan kevätkauden loppukuukaudet eivät ole ratkaisevia koko lukuvuoden näkökulmasta.

Lue myös:

    Uusimmat