Pysyvätkö koulut kiinni koko lukukauden? Li Andersson MTV Uutisille: Hallitus kertoo jatkosta maanantaina

Koulujen etäopetusta jatketaan myös tähän mennessä sovitun aikarajan eli 13. huhtikuuta jälkeen. Näin arvioi moni kansanedustaja ja hallituslähde MTV Uutisille tänään.  

Opetusministeri Li Andersson (vas.) ei halunnut tänään ottaa kantaa koulujen etäopetusjakson pidentämiseen. Andersson totesi vain, että hallitus tiedottaa asiasta ensi maanantaina.  

Eräs hallituslähde totesi kuitenkin MTV Uutisille, että on selvää, että etäopetusta jatketaan. Hänen mukaansa etäopetusjaksoa ei kuitenkaan pidennettäisi jo ensi viikolla lukukauden loppuun asti, vaan tilanne arvioidaan uudestaan toukokuun puolessa välissä.

– Jos koronatartuntojen määrä on huipussa toukokuun puolessa välissä, sen jälkeen voisi asteittain siirtyä lähiopetukseen, koska silloin niin suuri osa suomalaisista on jo sairastanut koronan. Tämän jälkeen koulujen etäopetuksella ei enää ole niin suurta vaikutusta, *lähde arvioi MTV Uutisille. 

Helsinkiläinen kansanedustaja ei pidä todennäköisenä, että kouluissa siirryttäisiin lähiopetukseen enää tämän kevätlukukauden aikana. Kansanedustajan mukaan kevätkauden loppukuukaudet eivät ole ratkaisevia koko lukuvuoden näkökulmasta.

– Opettajat osaavat arvioida oppilaiden tasoa jo aiempien kuukausien perusteella. Esimerkiksi toukokuu on usein kevyempi kuukausi, jolloin tehdään paljon retkiä, hän kiteyttää.  

*Juttua korjattu kello 17.23. Tähdellä merkitty kommentti oli toimituksessa erehdyksessä laitettu opetusministeri Anderssonin nimiin, vaikka todellisuudessa se on nimettömänä pysyttelevän hallituslähteen kertoma.

Lue myös:

    Uusimmat