Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee toimia nuorten tukemiseksi koronan keskellä – "Mahdollisuudesta oppia ei ole varaa tinkiä"

1:55
Katso video: Näillä kolmella tasolla hallitus torjuu virusmuunnosten leviämistä Suomessa

Hallitus linjasi tänään 25. tammikuuta neuvotteluissaan koronaviruksen torjunnan hybridistrategian uusista toimista.

Opetus ja kulttuuriministeriö kertoo selvittävänsä ja valmistelevansa toimia, joilla koronapandemian negatiivisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin ja toimintakykyyn voidaan minimoida.

– Lasten ja nuorten mahdollisuudesta oppia ei ole varaa tinkiä myöskään koronavirusepidemian oloissa. Etäopetus asettaa osan lapsista ja nuorista haavoittuvaiseen asemaan, mikäli kotona ei ole tarjolla riittävää oppimisen ja arjen tukea, opetusministeri Jussi Saramo sanoo.

Hänen mukaansa peruskoulun yläluokkien siirtyminen etäopetukseen on uuden strategian viimesijainen toimenpide.

Valmistelu toteutetaan pikaisella aikataululla

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon mukaan harrastustoiminnan keskeytymisellä on ollut merkittäviä vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin ja sosiaalisiin suhteisiin.

–Pidän tärkeänä, että hallitus etsii keinoja harrastusten vaiheittaiseen ja turvalliseen uudelleenkäynnistämiseen. Jatkamme opetus- ja kulttuuriministeriössä turvallisen harrastamisen mallin kehittämistä yhteistyössä toimialamme toimijoiden kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo toteuttavansa valmistelun pikaisella aikataululla tulevina viikkoina yhteistyössä sidosryhmien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja