Mainos

Operaattorit sopuun yhdysliikennemaksuista

Kaikki operaattorit siirtyvät tasahinnoitteluun joulukuussa 2009.

Matkapuhelinoperaattorit ovat päässeet sopuun pitkään kiistellyistä yhdysliikennemaksuista. DNA, Elisa ja TeliaSonera siirtyvät maksuissa tasahinnoitteluun vajaan kolmen vuoden päästä.

Vielä tänä ja ensi vuonna DNA perii muilta operaattoreilta korkeampaa yhdysliikennemaksua korvauksena niiden verkoista tulevista puheluista. Tänä vuonna muut operaattorit maksavat yhtiölle korvausmaksua 8,2 senttiä minuutilta ja ensi vuonna 6,0 senttiä.

TeliaSonera perii korvausta tänä vuonna 6,6 senttiä minuutilta ja Elisa 7,0 senttiä. Ensi vuonna molemmat laskevat taksansa 5,1 senttiin minuutilta.

- Me ajoimme tasahintamallia, ja olennaista on, että se saavutettiin. Kaikki operaattorit siirtyvät tasahinnoitteluun joulukuussa 2009, korostaa Elisan henkilöstöasiakasliiketoiminnan johtaja Matti Vikkula.

"Aiheuttaa kasvupaineita"

Isoimmat menetykset kärsinee DNA. Yhtiöllä on verkossa vähemmän tilaajia kuin isoilla operaattoreilla, joten korvaukset ovat olleet sille tärkeitä.

- Laiha sopu on parempi kuin lihava riita. Meille oli tärkeää saada riittävä siirtymäaika tasahinnoitteluun siirtymisessä, toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi kommentoi.

- Menetykset yhdysliikennemaksuissa aiheuttavat meille kovia kasvupaineita. Nyt liiketoiminta kehittyy niin hyvin, että yhdysliikenneheikennyksistä huolimatta liiketulos tänä vuonna paranee, Tiuraniemi jatkaa.

Kiistely yhdysliikennemaksuista kesti kuukausia, ja Viestintävirastokin ehti patistaa yhtiöitä sopuun. Tänään virasto ilmoitti tyytyvänsä operaattoreiden sopimukseen ja lakkauttavansa maksuja koskevat selvitykset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.