Mainos

Operaatio Lumihiutale vilkkaasti käyntiin

Autoilijoita auttavalla operaatio Lumihiutaleella on ollut tänään vilkas päivä. Eilen käynnistyneen operaation auttajia on työllistänyt varsinkin maan eteläosassa sakea lumipyry.

Autoliiton turvapalvelupäällikkö Jonne Luomalan mukaan tiepalvelumiehillä on ollut työsarkana muu muassa autojen pois vetoja penkasta.

- Lunta on nyt todella paljon ja auto juuttuu erittäin helposti. Pikkuisen kun menee tieltä sivuun, niin se imaisee heti ja sitten on auto pöpelikössä, Luomala kuvailee Etelä-Suomen liikenneongelmia.

Autoon aina lämmintä mukaan

Pohjoisemmassa Suomessa puolestaan kova pakkanen on hyydyttänyt autoja. Luomala muistuttaakin autoilijoita varaamaan autoon mukaan lämmintä vaatetta.

- Voi kestää jonkun aikaa, että apua tulee, koska avun tarvitsijoita on poikkeuksellisen paljon, Luomala perustelee.

Operaatio Lumihiutale alkoi eilen. Autoliiton tiepalvelumiehet päivystävät joulun ajan liikennettä kahden viikon ajan.Operaatioon osallistuu parisataa vapaaehtoista auttajaa ympäri maata.

Parin viikon aikana Autoliiton tiepalvelussa vastataan jopa 3 000 puheluun. Useimmiten autoilijat pyytävät apua sähkölaiteongelmien kuten laturin rikkoutumisen takia. Myös rengasrikkoja sattuu paljon.

Liikennevirasto varoittaa erittäin huonosta ajokelistä Uudellamaalla ja Itä-Uudellamaalla. Niiden lähimaakunnissa ajokeli on huono.

Liikkuvan poliisin mukaan vakavilta onnettomuuksilta on tänään toistaiseksi vältytty. Uudellamaalla lähestytään sadan peltikolarin, ulosajon tai muun pienen onnettomuuden rajapyykkiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.