Mainos

OP-ryhmälle selvityspyyntö asiakaseduista – syytetään markkina-aseman väärinkäytöstä

Finanssiryhmä OP kertoo saaneensa Kilpailu- ja kuluttajavirastolta selvityspyynnön, joka liittyy OP-ryhmän asiakasetuohjelmaan ja toimintaan vähittäispankkipalveluissa ja vahinkovakuutusmarkkinoilla.

OP:n mukaan selvityspyynnön taustalla on sen kilpailija If Vahinkovakuutusyhtiö, joka esittää, että OP:lla olisi määräävä markkina-asema vähittäispankkipalveluissa.

OP:n mukaan If lisäksi väittää, että OP olisi syyllistynyt määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön sitomalla toisiinsa vähittäispankkipalvelut ja vahinkovakuutuspalvelut sekä tarjoamalla vahinkovakuutustuotteita alle tuotantokustannusten.

– Markkinaosuutemme vaihtelevat vähittäispankkitoiminnan eri osa-alueilla 20-38 %:n välillä. Väitteet OP:n määräävästä markkina-asemasta ovat perusteettomia. Suomen vähittäispankkimarkkinoilla on kaksi suurta toimijaa, joiden markkinaosuudet eivät oleellisesti poikkea toisistaan, sanoo OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen tiedotteessa.

OP sanoo noudattavansa toiminnassaan suomalaista ja eurooppalaista kilpailulainsäädäntöä ja kiistää kilpailijan esittämät väitteet.

– Haluamme hyvässä yhteistyössä toimien toimittaa Kilpailu- ja kuluttajavirastolle kaikki heidän toivomansa tiedot ja antaa virastolle työrauhan, sanoo Karhinen.

OP ja If ovat molemmat vahvoja pelureita Suomen vakuutusmarkkinoilla. If on osa Sampoa. Sampo omistaa myös merkittävän siivun Nordeasta, joka OP:n kanssa muodostaa Suomen pankkimarkkinoiden kärkiparin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.