Onnistunut sisustus yhdistelee kallista ja halpaa – Tea-Mariia Pyykönen näyttää esimerkkiä Asuntomessuilla

Kastellin kohde Asuntomessuilla yhdistelee sisustuksessa halpaa ja kallista. Lopputulos on harmoninen kokonaisuus, jossa on helppo rauhoittua. 

Kalliin ja edullisen yhdistäminen toimi sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykösen johtoajatuksena, kun hän ryhtyi sisustamaan Asuntomessujen kohdetta 39, Kastellin omakotitaloa.

– Sisustus koostuu eri hintaluokista poimituista asioista, jotka sulautuvat hyvin kokonaisuudeksi, Pyykönen kertoo.

Kastellin sisustus on hyvä esimerkki siitä, että tyylikäs lopputulos on mahdollista saada muillakin keinoilla kuin pelkkää arvokasta designia haalimalla. 

– Esimerkiksi tekstiileissä on viiden euroja tyynyjä ja 200 euron tyynyjä sulassa sovussa. Myös valaistuksessa on jippo. Kattovalaisimissa on käytetty vain kahta eri mallia, ja ne ovat budjetilla hankittuja. Lattia- ja pöytävalaisimiin taas on vastapainoksi satsattu oikein kunnolla.

Sama vastakkainasettelu ja kerroksellisuus näkyy myös kylpyhuoneen laatoissa ja koko talon huonekaluissa. Arvokkaan skandidesignin lisäksi talosta löytyy edullisempiakin huonekaluja. 

– Täällä on esimerkiksi Kartellia, joka on todella maltillisen hintaista.

Olohuoneen erikoisuus on sohva, joka koostuu useasta eri väristä.

– Palasohva on muunneltava, ja siinä on kiva ajatus. Sohvan ei tarvitse olla yksivärinen kokonaisuus. Myös tuolit ovat kaksivärisiä, ja samaa värien kirjoa olen hakenut mattoon, Pyykönen kertoo. 

Olohuoneessa onkin tilaa rentoutua. 

– Sisustusta johtaa myös slow life -ajattelu. Täällä ei ole televisiota tai tietokonetta. Täällä ollaan yhdessä, lueskellaan kirjoja, kuunnellaan musiikkia ja rauhoitutaan. Ruoanlaitolle on omistettu paljon tilaa. 

Tee videokurkistus Kastelliin!

Lue myös:

    Uusimmat