Onnibusin uusi kilpailuvaltti: Bussista voi jatkossa ostaa kahvia ja leivonnaisia – "On hyvä saada pullan tuoksua"

Bussiyhtiö Onnibus aloittaa Helsinki-Jyväskylä -reitillä välipalatarjoilun. Tarkoitus on laajentaa toiminta tulevaisuudessa kattamaan kaikki reittimatkat.

– Huomattiin, että bussiin on hyvä saada pullan tuoksua, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Lauri Helke.

Elokuussa aloitettu kokeilu välipalatarjoilusta Helsinki-Jyväskylä -reittimatkalla on tuottanut tulosta ja yhtiön tarkoituksena on laajentaa toimintaa talven aikana kaikille reittimatkoille.

Hienosäätöä on tehty Helken mukaan viime metreille asti.

– On vaihdettu joitakin tuotteita, teetetty erikoisvalmisteiset kapeat tarjoilukärryt ja kysytty asiakkailta kokemuksia.

Ainoa käytännön ongelma Helken mukaan on siinä, etteivät matkustajat ole tienneet palvelun olemassaolosta ja omat eväät ovat olleet jo valmiiksi pakattuina. 

– Kahvia kuluu kyllä paljon, hän naurahtaa.

Olutta ei tiedossa jatkossakaan

Nesteytyspuolella saa jatkossakin tyytyä vain mietoihin juomiin, sillä alkoholioikeuksia ei busseihin ole uudistuksen myötä tulossa.

Reiteillä, jossa bussi on kilpailukykyinen junan matka-ajan kanssa, on välipalatarjoilusta Helken mukaan ainoastaan hyötyä.

– Junissa on jo ravintolavaunut, joten aiomme vastata kilpailuun paremmin välipalatarjoilun avulla, hän kertoo.

Lippujen hintoihin uudistuksella ei ole vaikutusta. Myös omat eväät saa jatkossa tuoda bussiin. 

– Toinen vaihtoehdoista oli, että lippujen hinnat olisivat nousseet ja tarjoilut sisältyneet lipun hintaan. Päädyimme kuitenkin siihen, että lippujen hinnat ovat edullisia ja tuotteet maksullisia. 

Lue myös:

    Uusimmat