Onnettomuudessa ollut Tiger Woodskin innostui – Mastersissa historiallinen golfvoitto

Japanin Hideki Matsuyama, 29, on voittanut Yhdysvaltain Augustassa pelatun golfin Masters-turnauksen. Matsuyama on ensimmäinen japanilainen mies, joka on voittanut golfissa merkittävän arvoturnauksen.

Matsuyama käytti viimeisellä eli neljännellä kierroksella 73 lyöntiä. Lyöntejä hänelle kertyi yhteensä 278. Yhteistulos oli 10 alle parin.

Turnauksessa toiseksi sijoittui Yhdysvaltain Will Zalatoris, jonka tulos oli yhdeksän alle parin. Kolmannen sijan jakoivat yhdysvaltalaiset Jordan Spieth ja Xander Schauffele. Molempien tulos oli -7.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Turnaus oli kauden ensimmäinen miesten arvoturnaus. Matsuyaki sai voitosta 2,07 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli 1,74 miljoonaa euroa.

– Toivottavasti olen pioneeri, ja monet muut japanilaispelaajat tulevat perässä, Matsuyama kommentoi voittoaan BBC:n mukaan.

Matsuyama sai onnittelut myös golflegenda Tiger Woodsilta, joka oli sivussa turnauksesta helmikuisessa auto-onnettomuudessa saamiensa vammojen takia

– Hideki, annoit Japanille ylpeyden aihetta. Onnittelut valtavasta saavutuksesta sinulle ja maallesi. Tämä historiallinen Masters-voitto vaikuttaa koko golfmaailmaan, turnauksen urallaan viidesti voittanut Woods kirjoitti Twitterissä

Japanin menestyksestä golfin merkittävissä arvoturnauksissa ovat aiemmin vastanneet naiset. Hisako Higuchi voitti LGPA-mestaruuden vuonna 1977, ja Hinako Shibuno voitti kaksi vuotta sitten naisten Britannian avoimet.