Onnea, Mika Häkkinen! – ”Ei tässä loppumatkaa silti mennä turva-auton takana”

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen täyttää perjantaina 50 vuotta. Viime viikonloppuna varaslähdön synttärijuhliinsa ottanut F1-legenda hakee nykyään adrenaliininsa perhearjesta ja monista projekteistaan.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Venäjän GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Venäjän GP klo 14.00, ennakkotunnelmat klo 12.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Häkkinen juhli viisikymppisiään viikko sitten helsinkiläisessä ravintolassa. MTV Sport tavoitti hänet varsinaisen syntymäpäivän aattona, kun Häkkinen oli palaamassa Britannian-matkalta.

50 vuotta tulee täyteen, millaisella mielellä otat tämän lukeman vastaan, onko se paljon vai vähän?

– 50 vuotta on mielestäni juuri sopiva ikä eikä sen kanssa ole ollut ongelmia. Kyllähän se alkaa jo keski-ikä olla, mutta minun mielestäni oikein hyvä ikä. Ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että tässä loppumatka mentäisiin turva-auton takana, vaan kyllä täysillä eteenpäin! Häkkinen vitsailee.

Häkkinen lopetti F1-uransa vuoteen 2001, mutta ajoi vielä vuosina 2005-07 DTM-sarjassa. Sopeutuminen siviilielämään otti aikansa.

– Kilpa-ajajan elämä on kurinalaista ja aikataulut tarkkaan suunniteltuja. Muutos siitä niin sanottuun normaaliin elämään on todella suuri ja totta kai muutos vie aikaa, Häkkinen kertoo.

– Jäin F1 maailmasta pois ollessani vielä aika nuori, 33-vuotias, ja uuteen arkeen totuttelu vei aikansa.

– Totta kai tekemistä pitää olla, tällä hetkellä minulla on perhearjen lisäksi monenlaisia tilaisuuksia eri yhteistyökumppaneiden kanssa kuin myös omia projekteja eli kyllä kiirettä riittää edelleen, Häkkinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat