Kimi Räikkönen naurahti urakysymykselle – ”Suunnitelmani oli lopettaa kolmikymppisenä”

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen sai täyteen 40 ikävuotta F1-sarjan edellisen kisan, Japanin GP:n jälkeen. Itse juhlinnat Räikkönen kuittasi lyhyesti. Se, että hän jatkaa F1-uraansa yli nelikymppisenä, ei ollut välttämättä aina mielessä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen itse naurahti, kun häneltä kysyttiin siitä, että mitä 30-vuotias Kimi Räikkönen olisi sanonut, jos tämä olisi tiennyt jatkavansa uraa vielä nelikymppiseksi asti?

– Suunnitelmani oli lopettaa kolmikymppisenä ja näin melkein tapahtui, Räikkönen heitti ja viittasi 2010-luvun alun käänteisiin.

Räikkönen vetäytyi pois F1-sarjasta vuonna 2010, kun hän siirtyi muun muassa ralliauton rattiin.

– Rehellisesti sanottuna ei minulla ole ollut mitään pitkän ajan suunnitelmia. Eikä ole nytkään. Menen enemmän sydämen kuin minkään muun mukaan. Joskus asiat menevät nappiin, joskus eivät.

Itse syntypäivän vietoista Räikkönen oli lyhytsanainen.

– Kyllä, hyvät juhlat, ”Jäämies” tokaisi.

F1-arkeen palattaessa Alfa Romeolla riittää kysymysmerkkejä. Kesätauon jälkeen italialaissveitsiläinen talli on paininut ongelmien keskellä. Samalla Räikkönen on jäänyt viikonlopusta toiseen pistesijojen ulkopuolelle.

– Toivottavasti tämä ei ole vaikea viikonloppu. Opimme taas autosta enemmän viime kisan jälkeen, mutta aika kertoo, että miten pärjäämme täällä. Toivottavasti tappelemme pisteistä. Se olisi hyvä juttu meidän kaikkiemme kannalta.

Lue myös:

    Uusimmat