Onlyfans-tähti Marianne Kallio sai diagnoosin vuosikymmenen jälkeen: "Tuhonnut mun kroppaa viimeiset 10 vuotta"

Marianne Kalliolla diagnosoitiin autoimmuunisairaus 10 vuoden sairastamisen jälkeen.

Muun muassa Viidakon tähtöset- ja Big Brother -ohjelmista tuttu, nykyisin Onlyfans-tähtenä tunnettu Marianne Kallio kertoo Instagramissa saaneensa diagnoosin autoimmuunisairaudesta, jota hän on tietämättään sairastanut 10 vuotta.

– Kun uskoin itseeni ja vaistooni, enkä antanut periksi. Lopulta se löytyi. Autoimmuunisairaus on tuhonnut mun kroppaa viimeiset 10 vuotta. Tälle ajalle on mahtunut kasa erilaisia oireita, hoitovirheitä ja vähättelyä. Näiden seuraus on nyt se, että kyseinen sairaus on ns. hyökännyt myös mun silmääni, hän kirjoittaa julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kallio kertoi aiemmin Instagramissa kärsivänsä kaksoiskuvasta, eli kahtena näkemisestä. Nyt hänelle on selvinnyt, että kaksoiskuvan syy on autoimmuunisairaus. Hän kertoo kärsineensä vuosien ajan myös autoimmuunisairauden aiheuttamasta silmäsairaudesta, joka selvisi hänelle niin ikään hiljattain.

– Mulla on aikanaan todettu kilpirauhassairaus, jota ei ole koskaan tutkittu tarkemmin. On vain heitetty arveluita ja diagnooseja, mutta oikeita labroja ei ole koskaan tutkittu, vaan todettu, ettei se ole tarpeen mun kohdalla. Tämän sairauden tarkempi tutkiminen olisi säästänyt mut monilta vakavilta oireilta ja kymmeniltä vaikeilta tulehduksilta, keskenmenolta ja mun silmän nykyiseltä tilanteelta, hän kirjoittaa.

Kallion mukaan hän sai loppujen lopuksi tiedon diagnooseistaan käännyttyään yksityisen terveydenhuollon puoleen. Julkisella puolella oireita ei hänen mukaansa suostuttu tutkimaan.

– Mun oireita on hoidettu heikosti, eikä kaikkia oireita ole katsottu kokonaiskuvana koskaan. Mun kaikki oireet yhdistettynä löytyi hyvinkin nopeasti tämä kokonaisuus. Täysin väärin hoidettuna ja vähäteltynä, hän kirjoittaa.

– Tähän kaikkeen on ollut ihan selkeät ja oikeat syyt. Valitettavasti meidän kilpirauhaspotilaiden hoito meni yli 10 vuotta taaksepäin, sillä uusi käypähoitosuositus vuodenvaihteessa aiheutti sen, hän jatkaa.

Kallio kirjoittaa, että tilanteessa "häröintä" on se, että hänen silmänsä on leikattu karsastuksen sekä siitä epäillyn yhteisnäön pettämisen vuoksi. 

– Tosiasiassa mun silmässä näköhermo on puristuksissa ja tulehtunut, josta tämä kaikki johtuu. Pitkään jatkuneena tässä on näön menetyksen riski. Mä en tosiaan ole luottanut enää vuosiin meidän terveydenhuoltoon, enkä nyt tai tulevaisuudessa, hän päättää postauksensa.

Lue myös:

    Uusimmat