Onko ystävänpäivä rakkauden vai ystävyyden juhla? Tässä naisten mielipide

Amerikkalaisten keksimää ystävänpäivää vietetään tohinalla myös Suomessa. Onko ystävänpäivä enemmän ystävien vai rakastavaisten juhla? Naiset vastaavat.

Lifestyle-toimituksen kyselykierros naisilta siitä, mitä he toivovat ystävänpäivältä, on täysin erilainen mitä voisi olettaa. Suomalaisnaiset eivät pidä ystävänpäivää rakastavaisten juhlana vaan ystävien juhlana. Lahjoja ei juurikaan toivota ja useat vieroksuvatkin amerikkalaista lahjoihin keskittyvää juhlaa.

– Toivoisin ystävänpäivälahjaksi jotain ohjelmaa joko ystävien tai mieheni järjestämänä. Mielestäni materia ystävänpäivälahjana on jotenkin turhan amerikkalaista ja en kaipaa sellaista. Ystävänpäivänä olisi yksinkertaisesti kiva puuhata jotain mukavaa, kertoo 25-vuotias nainen.

– Jenkkihössötystä, toteaa 35-vuotias sinkku.

– Haluaisin eniten, että tekisimme jotain, menisimme vaikka treffeille kaksin, sanoo 28-vuotias nainen.

Moni ei vietä juhlaa ollenkaan puolisonsa kanssa.

– Pidän ystävänpäivää ystävien juhlana, emmekä vietä sitä mieheni kanssa, kertoo 37-vuotias nainen.

– Ystävänpäivä on ystävien muistamispäivä ja parisuhde on erikseen. Äitien ja isien päivä riittää meille, toteaa 34-vuotias parisuhteessa elävä äiti.

Materialistisia lahjoja moni ei toivo. Ja jos toivoo, niin jotain pientä.

– Rakastan söpöjä asioita, eli minua voi helposti lahjoa vaikka pehmolelulla, niin kliseistä kuin se onkin, sanoo nainen, 28 vuotta.

– Mielestäni on erittäin liikuttavaa ja ajattelevaista saada ystävältä esimerkiksi itsetehty kortti tai vaikkapa maalaus. Itsetehty työ kuvastaa, että toinen on nähnyt vaivaa halutessaan tehdä jotain uniikkia juuri sinulle. Ja lisäksi näin aikuisiällä se on jokseenkin suloista, miettii nainen, 27 vuotta.

– Kumppania voi puolestaan muistaa esimerkiksi kirjalla tai runoteoksella. Itse ainakin olisin heti ostamassa kirjan, jonka ensimmäisille, puhtaille sivuille kirjoittaisin saajan nimen sekä päivämäärän. Kirja on mielestäni oikein hyvä tapa muistaa toista, sillä se on pysyvä ja käytännöllinen lahja. Kirjahyllyä läpi käydessä voi huomata ”Ai niin, tämän sain lahjaksi ystävänpäivänä rakkaaltani”. Kirja ei kulu, kuten vaikkapa hajuvesi, toteaa 27-vuotias nainen.

– En halua kumppaniltani ystävänpäivälahjoja, toteaa 34-vuotias nainen.

– Korkeintaa kukkia, jatkaa nainen, 37 vuotta.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat