Onko Trump todella kokenut ihmeparantumisen? Nopea koronasta toipuminen pelaisi presidentin pussiin: "Hän sairastui kaikkien amerikkalaisten puolesta"

8:42
Katso analyysi Donald Trumpin tilanteesta.

Viime yönä Suomen aikaa käyty varapresidentti Mike Pencen ja demokraattien varapresidenttiehdokas Kamala Harrisin välinen televisioväittely vaikutti asiantuntijoiden mukaan tasapeliltä.

Helsingin yliopiston dosentti Markku Ruotsila on sitä mieltä, että molemmat ehdokkaat argumentoivat hyvin tehokkaasti omalle äänestäjäkunnalleen, eikä radikaaleja mielipidemuutoksia todennäköisesti nähdä äänestäjissä tämänpäiväisen televisioväittelyn jälkeen.

Mutta kumpi presidenttiehdokas hyötyy enemmän siitä, että varapresidenttiehdokkaat nousevat tapetille Donald Trumpin koronasairastumisen myötä?

MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilä on sitä mieltä, että Trump.

– On aikuinen, rauhallinen varapresidenttiehdokas. Ei ole vaaraa siitä, että jos Mike Pence tulisi presidentiksi, jokin kaoottinen tilanne pahenisi. Pence oli aika presidentillinen tänään, Penttilä sanoi.

Ruotsila oli samaa mieltä.

– Mike Pence näytti selvästi presidentillisemmältä. Kamala Harris oli aika hyökkäävä.

Onko korona voitettu?

Presidentti Trumpilla todettiin koronatartunta viikko sitten. Hän on tapansa mukaan vähätellyt virusta ja kokenut omien sanojensa mukaan pikaisen paranemisen.

Jos Trumpin ihmeparantuminen todella tapahtuisi eikä hänen voinnissaan tapahtuisi enää takapakkia, asiantuntijat ovat sitä mieltä, että se pelaisi presidentin pussiin.

– Tämähän on draaman kaari, jota Trump on ollut rakentamassa. Hän sairastui kaikkien amerikkalaisten puolesta ja hän omassa ruumiissaan on ratkonnut ja voittanut tämän ongelman. Se, tuleeko tämä onnistumaan, ei ole yksinään Trumpin käsissä, mutta tämä narratiivi on se, jota hän on rakentanut, Ruotsila kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja