Asiantuntija varapresidenttien väittelystä: republikaaneilta ei tullut läpimurtoa – "Trump tarvitsee viime hetken ihmeen"

8:24
Katso MTV Uutisten asiantuntijoiden analyysi varapresidenttien väittelystä.

Viime yönä Yhdysvalloissa käytiin varapresidenttien välinen televisiovaaliväittely, joka on noussut presidentti Donald Trumpin koronadiagnoosin jälkeen entistä merkittävämpään rooliin.

Varapresidentti Mike Pencen ja demokraattien varapresidenttiehdokas Kamala Harrisin väittelyssä nousi heti alussa esille korona ja se, miten presidentti Trump on reagoinut koronakriisiin. Muita teemoja olivat muun muassa korkein oikeus ja terveydenhuolto.

– Sirpaleinen väittely, vähän yritettiin kaikille kaikkea saada sieltä, analysoi tuoreeltaan MTV Uutisten toimittaja Tuomo Hyttinen Uutisaamussa.

MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilä on sitä mieltä, että väittelyssä olisi tarvittu republikaaneilta iso läpimurto. Sitä ei kuitenkaan tullut, vaikka Pence käyttäytyi kohteliaasti ja esitti ne asiat, jotka pitikin esittää.

Penttilän mukaan molemmat varapresidentit haluavat vaaliväittelyillä edistää myös omaa poliittista uraa.

 – Molemmilla siintää tulevaisuus mielessä. Kamala Harrisin projekti on se, että hän haluaa toimia neljä vuotta varapresidenttinä ja sen jälkeen kahdeksan presidenttinä. Tässä tehdään merkittävää amerikkalaista poliittista uraa aivan huipulla, Penttilä sanoo.

Tärkeä väittely

Penttilä pitää varapresidenttien välistä väittelyä erittäin merkittävänä, koska presidenttiehdokkaat ovat molemmat iäkkäitä ja koronatilanne Yhdysvalloissa on vakava.

MTV Uutiset kysyi Twitterissä, voittaako Trump vai Joe Biden Yhdysvaltain presidentinvaalit. Äänestäjät kallistuivat enemmän Bidenin puoleen. Penttilä on samaa mieltä.

 – Tämä heijastelee hyvin gallup-tilannetta Yhdysvalloissa. Donald Trump tarvitsee viime hetken ihmeen, jotta hänestä tulisi (taas) presidentti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja