Onko teillä ongelmia näillä saroilla? Lue 10 yleisintä syytä eroon

On melko yleistä erota joulupyhien aikana ja tässä onkin kymmenen yleisintä syytä kulkea jatkossa eri reittejä.

Parisuhteet eivät ole aina täysin ruusuilla tanssimista ja joskus ongelmat kärjistyvät jopa siihen, että päätetään erota. Shape-sivustolla listattiin kymmenen yleisintä eron syytä.

1. Pettäminen

Pettäminen on kaikkein yleisin syy erota nykyisestä kumppanistaan. Aina pettäminen ei kuitenkaan välttämättä johda eroon, sillä esimerkiksi erään tuoreen tutkimuksen mukaan 54 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoivat pettäminen olevan tietyissä tilanteissa perusteltua.

2. Huono seksielämä

Seksi on parisuhteen kannalta yllättävän tärkeä asia ja huono seksielämä onkin yksi yleisimmistä syistä vaihtaa kumppania. Kumppania ei aivan heti kuitenkaan kannata heivata, jos seksielämä ei ole parhaimmillaan, sillä on useita tapoja piristää sitä.

3. Mustasukkaisuus

Tietenkin aina välillä parisuhteessa saattaa olla hieman mustasukkainen, jos joku tuntematon henkilö flirttailee omalle kumppanilleen. Tämä ei vielä ole vaarallista. Usein kumppani kuitenkin jätetään, jos mustasukkaisuus on jokapäiväistä ja jokaista elettään joutuu pelkäämään sen takia, että kumppani suuttuu niistä.

4. Raha-asiat

Raha-asiat ovat yksi yleisimmistä eron syistä, jos niistä ei pystytä puhumaan avoimesti oman kumppanin kanssa.

5. Erilaiset arvot

On haastavaa elää sellainen kumppanin kanssa, jonka arvot ovat täysin poikkeavia. Ei siis ihme, että erilaiset arvot ovatkin yksi yleisimmistä eron syistä.

6. Painonnousu

Lihoaminen on myös yksi yleisistä eron syistä. Ei kuitenkaan kannata heittää kumppaniaan syrjään ainoastaan tämän takia, sillä yhteisen liikuntaharrastuksen myötä kiloista pääsee eroon ja suhde pääsee kukoistamaan täysin eri tavalla.

7. Laiskuus

Kukaan ei halua olla sellaisen kumppanin kanssa, joka ei koskaan jaksa tehdä mitään. Jos hän makoilee aina vain sohvalla ja ei suostu kokeilemaan mitään uutta, niin tämän takia suhde yleensä kariutuu.

8. Kumppani on liian takertuva

On haastavaa elää parisuhteessa sellaisen kumppanin kanssa, joka ei koskaan suostu tekemään mitään yksin tai ilman omaa kumppaniaan. Kukaan ei halua olla liian takertuvan kumppanin kanssa ja tämän takia se onkin yksi yleisistä eron syistä.

9. Siisteys

On haastavaa olla suhteessa himosiivoojan tai liian likaisen henkilön kanssa. Tämä saattaakin aiheuttaa parisuhteessa paljon riitoja ja lopulta se saattaa johtaa jopa eroon.

10. Piheys

On ymmärrettävää, jos heikon raha-tilanteen iskiessä ei halua käyttää rahaa liikaa, mutta jos henkilö on aina pihi, niin tämä vaikuttaa parisuhteeseen negatiivisesti. Kitsaus onkin yksi yleisimmistä syistä päätyä eroon.

Lähde: Shape

Lue myös:

    Uusimmat