Onko tässä Venäjän surullisin rekkakuski? Kertshinsiltaa ylistänyt Vladimir Putin päätti ajaa sillan yli itse sen avajaisissa

Venäjän presidentti on tuskin tyytyväinen siihen, mitä sillalla tapahtui lauantaina.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ylistänyt Kertshinsiltaa, ja päätti myös itse ajaa sen Kamaz-rekan kuljettajana vuonna 2018.

Avajaisseremoniasta peräisin olevasta videosta on nähtävissä, kuinka Putin nousee ajoneuvon kyytiin ja ajaa rekalla siltaa pitkin rakennustöissä työskennelleiden henkilöiden kanssa.

Venäjän ja sen miehittämän Krimin niemimaan yhdistävällä Kertshinsillalla kerrotaan tapahtuneen suuri räjähdys. Asiasta uutisoi muun muassa Latviasta käsin toimiva Meduza-media. Uutistoimisto RIA Novostin mukaan sillalla räjäytettiin rekka, minkä seurauksena ainakin kaksi sillan autokaistaa on romahtanut. 


Tapahtuneessa leviävissä videoissa näkyy, että sillan autotieosuus on ainakin yhdestä kohtaa romahtanut. 

Venäjän ja Krimin yhdistävällä Kerchin sillalla räjähdys ja tulipalo Ukrainassa 5:18

Kertshinsilta on venäläisille sotajoukoille tärkeä niin sotilaallisesti kuin poliittisestikin. Venäjä on siirtänyt runsaasti sotakalustoaan sodan aikana sillan kautta.

Vuonna 2018 avattu Kertshinsalmen silta on Euroopan pisin silta. Forbesin arvion mukaan silta on maksanut yli 3 miljardia dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat