Toni Söderholmin Saksan ihmenousu hiljensi Kosicen – Slovakian kotikisojen karmea kirous jatkuu

Saksa nousi viime hetkillä tappiolta 3-2-voittoon ja sysäsi Slovakian jo liki varmasti ulos isännöimiensä jääkiekon MM-kisojen jatkopeleistä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Ottelun avausmaalin tehnyt Saksa joutui toisessa erässä 1-2-tappiolle Andrej Sekeran ja Libor Hudacekin osuttua samalla ylivoimalla. Slovakia hallitsi ottelun tapahtumia Saksan hyökkäysten tyrehdyttyä yksi toisensa perään tuloksettomina.

Ottelu sai kuitenkin odottamattoman käänteen, kun 39-veteraani Ladislav Nagy sortui rumaan selästä taklaamiseen reilut kuusi minuuttia ennen loppua. Puolta nuorempi saksalaislupaus Moritz Seider talutettiin kaukalosta Nagyn niitattua hänet kasvot edellä laitaan.

Nagy sai tempusta vain kahden minuutin jäähyn ja kymmenen minuutin käytösrangaistuksen, mutta Toni Söderholmin valmentamalle Saksalle tapaus toisi todellisena sytykkeenä.

Marcus Eisenschmid tasoitti ottelun 2-2:een hirvittävällä yläkulmavedolla Saksan pelatessa ilman maalivahtia alle kaksi minuuttia ennen loppua. Slovakia haki raivokkaasti voittomaalia, kun Frederic Tiffels katkaisi isäntien hyökkäyksen ja käynnisti vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi NHL-hyökkääjä Leon Draisaitl hiljensi Kosicen areenan 3-2-maalilla.

Saksa on voittanut MM-kisoissa kaikki neljä otteluun ja on jo tiukasti kiinni jatkopaikassa. Sen sijaan yhden voiton ottanut Slovakia tarvitsee jo ihmeitä yltääkseen pudotuspeleihin. Myös vuonna 2011 kotikisoissaan alkusarjaan jääneet slovakialaiset tarvitsevat nyt Suomelle, Yhdysvalloille tai Kanadalle yllättäviä pistemenetyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat