NHL-supertähden välipeli: Patrick Kane alusti löysäilyillään kaksi Britannian maalia ja iski huipputehot USA:lle

Yhdysvallat selvitti puolivaloillakin heppoisen Britannian jääkiekon MM-kisoissa. NHL-tähti Patrick Kane oli amerikkalaisten 6-3-voitossa monessa mukana.

Kane teki päätöserässä joukkueensa 5-2-johtomaalin ja syötti kaksi muuta osumaa. Tämän lisäksi hän oli suuresti vaikuttamassa brittien kahteen ensimmäiseen maaliin.

Britannian vaihtopenkki juhli valmennusta myöten villisti, kun Mike Hammond tasoitti ottelun avauserän lopulla 1-1:een. Tilanne avautui Kanen hukattua kiekon omalla siniviivalla.

Vielä räikeämpi virhe tuli aivan toisen erän viimeisillä sekunneilla. USA:n mentyä 4-1-johtoon Kane vippasi omalla maalilla huolimattoman purkukiekon suoraan Britannian Brett Perlinin lapaan ja tämä iski toiselle erätauolle mentäessä altavastaajat jälleen kahden maalin päähän.

Kane korjaili virheitään kolmannen erän alussa näpäyttämällä USA:n viidennen maalin. Lopussa Ben Davies karkasi suoraan jäähyaitiosta ja iski Britannian 3-6-kavennuksen ohi jenkkivahti Thatcher Demkon, jonka hän oli hetkeä aiemmin torpannut rangaistuksen arvoisesti jään pintaan.

Yhdysvalloilla on neljästä ottelustaan koossa kahdeksan pistettä, joilla se on A-lohkossa puhtaalla pelillä olevan Saksan jälkeen toisena. Kaikki neljä peliään hävinneen Britannian maaliero on nyt 4-26.