Mainos

Onko tässä mitään järkeä? 400 euron älymehustimella sama tulos kuin käsin puristamalla

Älymehustimen jälki todettiin testissä yhtä hyväksi kuin käsin puristamalla.

Älykodinkoneiden olettaisi toimivan tehokkaammin kuin ei-niin-älykkäät laitteet. Näin ei kuitenkaan aina käy.

Yhdysvalloissa ensimmäisenä markkinoille tuotu älykäs mehustin, Juicero, on saanut osakseen kritiikkiä, sillä tarkemmin tutkittaessa mehustimen teho oli sama kuin käsin puristaessa.

Älymehustin on varustettu Wi-Fi-yhteydellä ja sen voi yhdistää myös älypuhelimeen tai tablettiin käyttämällä qr-koodeja. Käyttäjä saisi näin seurattua mehustimen käyttöään digitaalisesti ja tilata harvemmin saatavilla olevia hedelmiä kotiinsa.

Älykästä mehustinta ovat hehkuttaneet muun muassa laulaja Katy Perry,olympiamitalisti Nastia Liukin sekä Oprah Winfrey, jotka vannovat Juiceron tehoon.

Tarkempi Bloombergin toteuttama testaus paljasti kuitenkin sen, että älymehustimen tulos on täysin verrattavissa käsin puristettuun mehuun. Mehustimen valmistaja on kuitenkin markkinoinut laitetta teollisuuslaitteen tehokkuudella, jonka saa nyt myös omaan kotiin.

Älymehustimen valmistaja on ottanut kritiikistä oppia ja kertoo blogissaan ottavansa tapauksen tilaisuutena kehittää tuotetta.

Valmistajan mukaan ei kuitenkaan ole reilua verrata laitteen tulosta käsin puristamiseen, sillä laite hoitaa homman kuitenkin siistimmin ja nopeammin. Juicero valmistaa omia valmiita hedelmäseospusseja, jotka syötetään suoraan mehustimeen. Testissä samaisen pussin sisältö puristettiin valmiiksi mehuksi käsin.

Lähde: BBC

***

2:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.