Onko tässä brittihovin riskialtteimmat joululahjat? Prinssi Harry antoi kuningattarelle erikoisen yllätyksen, herttuatar Kate pilkkasi lankoaan

7:24
Kuningatar Elisabetin viime vuoden joulupuhe jäi historiankirjoihin.

Prinssi Harry ja herttuatar Catherine ymmärtävät rakkaudellisen pilkan päälle.

Brittikuninkaallisten perheessä vallitsee jouluperinne, jossa kalliit lahjat on kielletty. Perheenjäsenet antavat siis toisilleen vain humoristisia lahjoja, sillä varakkailta kuninkaallisilta harvemmin puuttuu mitään tärkeää. Kuninkaalliset ovatkin saaneet vuosien saatossa toisiltaan mitä ihmeellisimpiä lahjoja.

Osa lahjoista on toisaalta ollut jopa riskialttiita. Esimerkiksi prinssi Harryn erikoisimpiin ostoksiin kuuluu kuningatar Elisabetille osoitettu kylpylakki, jossa luki "elämä on p*skaa". Kuningattaren reaktiosta ei ole kuitenkaan tietoa.

Rakkaudella ivaamisen jalon taidon osaa myös herttuatar Catherine. Hän puolestaan antoi eräs joulu Harrylle "kasvata oma tyttöystäväsi" -lahjan. Prinssistä oli noussut kyseisen joulu alla useita kohuotsikoita hänen romanssiensa seurauksena. Tapaukset sijoittuvat aikaan ennen prinssin suhdetta herttuatar Meghaniin.

Toisin kuin useimmat brittiläiset perheet, kuninkaalliset  avaavat lahjansa jouluaattona. Noin kello kuuden aikaan iltapäivällä jokaisen perheenjäsenen lahjat asetetaan kasaan olohuoneeseen ennen jakoa. Prinssi Philip vastasi tästä prosessista ja antoi kuninkaallisille heidän lahjansa. Kun Philip kuoli huhtikuussa, jonkun muun on otettava kyseinen vastuu, mutta toistaiseksi ei ole selvää, kuka.

Yleisesti Iso-Britanniassa tavataan avata lahjat vasta joulupäivänä. 

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja