Onko tämä sinunkin kodissasi haastavin paikka pitää siistinä? Ammattijärjestäjä antaa toimivat vinkit

Viiden jälkeen vieraili ammattijärjestäjän kotona 2:30
Viiden jälkeen vieraili ammattijärjestäjän kotona. Näin eteinen pysyy siistinä!

"Minulla on eteisessä vain kolmet kengät!" Ammattijärjestäjä vinkkaa, kuinka pitää eteisen järjestyksessä ja kodin tavaramäärä kohtuullisena.

Jokaiselle meistä tulee varmasti aika ajoin tunne, että kotona kaikki nurkat pursuavat tavaraa! Tilanpuutteen ja tavarapaljouden edessä miettii, myisikö turhat tavarat, kierrättäisikö, heittäisikö roskiin vai luopuisiko sittenkään…

Tavaroihin liittyy usein paljon tunnelatausta. Jos karsiminen tuottaa haasteita, on mahdollista palkata kotiinsa ammattijärjestäjä. Kyseessä on melko uusi ammattikunta, jonka työhön kuuluu ohjata asiakasta kohti parempaa tavaroiden hallintaa.

MTV3-kanavalla nähtävä Viiden jälkeen -ohjelma vieraili ammattijärjestäjä Sonja Saloriutan kotona, ja hän antoi omat vinkkinsä toimivaan eteiseen. Sisääntulo nimetään usein siisteyden kannalta haastavimmaksi tilaksi. Katso yllä olevalta videolta, kuinka Saloriutta itse pitää eteisensä siistinä!

Tavaroiden hamstraus ja keräily on usein harmitonta, mutta kun tavaroiden haaliminen ylittää tietyn rajan, puhutaan sairaudesta.

Viiden jälkeen -lähetyksessä psykiatri Jyrki Korkeila kertoo, mistä tunnistaa, että tavaroiden hamstraus täyttää pakonomaisen keräilyn tunnusmerkit, ja kuinka tähän ongelmaan voi puuttua, jos havaitsee sitä lähipiirissään.

Viiden jälkeen selvitti myös koronan takia sairaalahoidossa olleiden taustat. Kuinka moni sairaalaan joutunut oli rokottamaton, yhden rokotteen saanut tai täysin rokotettu?

Viiden jälkeen tänään klo 16.58 MTV3-kanavalla – ja MTV-palvelussa!Lue myös:

    Uusimmat