"Onko sinulla omaatuntoa?" – Hongkongin haukuttu hallintojohtaja sai median kimppuunsa

2:13
Finnair lentää jälleen normaalisti Hongkongiin.

Hongkongissa hallintojohtaja Carrie Lam luuli antavansa tänään medialle lyhyen lausunnon mielenosoitusten tilanteesta, mutta kohtasikin kasapäin kiukkuisia toimittajia. Kun suunniteltu lausunto oli annettu, toimittajat alkoivat tykittää kysymyksiä ja kommentteja.

– Syytät omista poliittisista virhearvioistasi muita etkä suostu myöntämään omia virheitäsi, yksi toimittaja tylytti.

– Milloin otat poliittisen vastuun lopettaaksesi kansalaisten pelon? Milloin olet halukas väistymään? Milloin käsket poliisia lopettamaan? kyseli toinen.

Ennen kuin Lam ehti vastata, toimittaja jatkoi:

– Olet aiemmin pyytänyt minua ottamaan työni vakavasti, joten ole hyvä ja vastaa minulle vakavasti.

Hongkongin poliisia on syytetty liiallisesta väkivallasta erityisesti viikonvaihteen mielenosoitusten hajottamisessa, jolloin kymmeniä ihmisiä loukkaantui. Eilen Hongkongin lentokenttä suljettiin, kun tuhannet mielenosoittajat kokoontuivat vastustamaan poliisiväkivaltaa.

Alun perin mielenosoitukset alkoivat kiistellyn luovutuslain kumoamiseksi. Lakiesitys haudattiin, mutta sittemmin mielenosoittajat ovat vaatineet muun muassa hallintojohtajan eroa.

"Milloin kuolet?"

Kiinan tukema Lam ei päässyt juurikaan vastaamaan, kun toimittajat paukuttivat lisää kysymyksiä. Hongkongin medialla on aivan toisenlainen vapaus kuin Manner-Kiinan kollegoillaan. Kaupungissa on sekä itsenäisyyshakuisia että voimakkaasti Kiinaa puoltavia julkaisuja.

Niin Lam kuin tilaisuudessa ollut viranomainen pyysivät toimittajia rauhoittumaan. Lam kertoi sydämensä särkyneen viikonlopun vakavien loukkaantumisten vuoksi mutta korosti, että poliisi toimii äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa.

Huutelu jatkui, kun Lam yllättäen poistui puhujan paikalta.

– Onko sinulla omaatuntoa? yksi toimittajista huusi.

– Rouva Lam, monet kansalaiset ovat viime aikoina kysyneet, milloin kuolet, toinen jatkoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja