Onko perussuomalaiset populistinen puolue? Halla-aho MTV:lle: "Populisteja ovat ne, jotka lupailevat erilaisia satasia vaalien alla ja unohtavat puheensa vaalien jälkeen"

Puheenjohtajatentissä Jussi Halla-aho, osa 1/2 13:12

Perussuomalaisten tavoite on olla suurin eduskuntapuolue vaalien jälkeen. Mutta pystyisikö perussuomalaiset säilyttämään kannatuksensa hallituksessa? Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että puolueen ydinkysymyksistä tulisi hallituksessakin pitää kiinni: perussuomalaiset haluaa muuttaa ajattelutapaa maahanmuuttoon liittyvissä asioissa Suomessa.

Toimiiko yksinkertaisten ratkaisujen tarjoaminen monimutkaisiin ongelmiin enää siinä tapauksessa, jos perussuomalaisista tulee hallituspuolue, kysyy MTV Uutisten politiikan toimittaja Vesa Kallionpää perussuomalaisten puheenjohtajalta Jussi Halla-aholta Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Halla-aho vastaa, ettei puolue oikeastaan tarjoa yksinkertaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin.

– Jotkut ongelmat eivät ole aivan niin monimutkaisia kuin millaisiksi ne halutaan usein maalata, Halla-aho vastaa.

–  Ja toisaalta me olemme varsinkin maahanmuuttokysymyksissä analysoineet hyvin tarkkaan, missä ne ongelmat ovat, ja tarjoamme niihin realistisia, toteuttamiskelpoisia ja vaikuttavia ratkaisuja.

Perussuomalaisia kutsutaan usein populistiseksi puolueeksi. Halla-aho sanoo pitävänsä populisteina niitä, jotka lupaavat yhtä ja tekevät toista.

– Sanoisin, että sellaiset henkilöt kuulostavat populisteilta ja puhuvat kuin populistit, jotka vaikkapa lupailevat erilaisia satasia vaalien alla ja unohtavat ne puheet heti vaalien jälkeen.

"Kielteisen turvapaikkapäätöksen saavat otettava säilöön – edistää halukkuutta palata lähtömaahan"

Perussuomalaisten agenda on selkeä. Tavoitteena on lopettaa ”Suomen kannalta haitallinen” maahanmuutto. Jotta perussuomalaiset lähtee hallitukseen, hallitusohjelmaan on kirjattava, että hallitus sitoutuu vähentämään Suomen kannalta haitallista maahanmuuttoa.

Turvapaikkahakemuksia ei pitäisi Halla-ahon mukaan ottaa vastaan toisesta EU-maasta saapuvilta ihmisiltä ja kielteisen päätöksen saaneet tulisi ottaa säilöön.

– Lähtömaat eivät usein halua ottaa vastaan vastentahtoisesti palautettavia ihmisiä. Tämän takia ihmiset pitää ottaa säilöön, ei ole vankila ja pääsee koska tahansa pois, mutta ei pääse Suomeen. Juuri säilöönotolla kielteisen päätöksen jälkeen pyritään edistämään ihmisten halukkuutta palata, Halla-aho sanoo.

– Tämä poistaa sen houkutustekijän, joka näillä ihmisillä tällä hetkellä on tulla Suomeen. He tietävät, että oli päätös myönteinen tai kielteinen, tänne saa tosiasiallisesti jäädä ja kaikilla eduilla.

Lue myös:

    Uusimmat