Jussi Halla-aho MTV:n haastattelussa: Myös osa työperäisestä maahanmuutosta on Suomen kannalta haitallista: "Se polkee palkkoja, joilla ihmiset eivät elä ja joutuvat turvautumaan tukiin"

14:31

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo pitävänsä osaa myös työperäisestä maahanmuutosta haitallisena.

– Osa työperäisestä maahanmuutosta on Suomen kannalta haitallista, koska se polkee palkkoja ja toisaalta nämä ihmiset eivät elä sillä palkallaan, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Asia tuli ilmi keskustellessa matalapalkkatyöstä ja esimerkiksi filippiiniläisestä hoitohenkilökunnasta Suomessa.

– Kun tänne työhön tulevat ihmiset tekevät työtään lakien ja sääntöjen mukaan ja heille maksetaan palkkaa lakien ja sääntöjen mukaan, niin se palkka on niin matala, etteivät ihmiset tule sillä toimeen, ja he joutuvat lisäksi turvautumaan asumistukeen ja toimeentulotukeen, Halla-aho selittää.

– Silloin heidän nettovaikutuksensa julkiselle taloudelle on kielteinen. Osaoptimoinnin kannalta työnantajalle hyvä asia, mutta se tarkoittaa kustannuksia.

”Suuri osa päästöistä syntyy teollisuudesta ja kuljetuksista, joiden varassa suomalainen hyvinvointi lepää”

Halla-aho avaa Huomenta Suomen haastattelussa näkemyksiään työmarkkinoista myös laajemmin. Hän ajaa maltilliseksi kutsumaansa ilmastopolitiikkaa siksi, että Suomessa saataisiin pidettyä perinteisiä teollisuusaloja.

– Suuri osa meidän päästöistämme syntyy teollisuudesta ja kuljetuksista, joiden varassa suomalainen hyvinvointi lepää. Jos asetamme kunnianhimon liian korkealle, ajamme tuotannon täältä muualle eikä siinä voita ainakaan ilmasto, Halla-aho lataa.

– Suomi on tehnyt ilmaston eteen paljon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja