Mainos

Onko matkasi varrella vaarallinen tasoristeys? MTV kokosi vaaranpaikat kartalle – katso myös onnettomuuksien määrät

Suomessa on yhteenä 2059 tasoristeystä, joissa ei ole minkäänlaista varolaitetta, kuten esimerkiksi puomia. Puomillisia risteyksiä on 617 ja muunlaisia 69. Tiedot selviävät Liikenneviraston tilastoista.

MTV Uutiset sijoitti tasoristeykset kartalle ja väritti risteykset sen perusteella, minkälainen risteys on kyseessä. Varolaitteeton risteys on värjätty punaiseksi, puomitettu siniseksi ja erilaiset väri- ja valolaitokset keltaiseksi. Muunlaiset varoituslaitokset on merkitty vihreällä.

Luvut tai niistä tehty kartta eivät pidä sisällään yksityisraiteilla olevia tasoristeyksiä.

Kuinka monta onnettomuutta?

Kartasta selviää myös, paljonko onnettomuuksia eri tasoristeyksillä on sattunut viimeisten kymmenen vuoden aikana. Painamalla pistettä kartalla näet tarkempia tietoja kyseisestä tasoristeyksestä, esimerkiksi tutun mökkitien varrelta.

Liikennevirasto on käytetyissä tilastoissa myös määritellyt risteykselle vaarallisuustason, joka vaihtelee matalimmasta yhdestä vakavimpaan seitsemään. 

Kolmen varusmiehen ja yhden muun ihmisen kuolemaan tällä viikolla johtanut kohtalokas Leksvallintien tasoristeys Raaseporissa ei ollut vakavimman tason risteys, mutta senkin vaarallisuustaso oli viisi.

Vaarallisimpia seitsemän ja kuuden tason risteyksiä on yhteensä noin 140.

Katso alla olevalta videolta ilmakuvaa risteyksestä, jossa traaginen turma tapahtui:

0:40

Juttua päivitetty 29. elokuuta kello 2017: Liikenneviraston tasoristeystilasto ei sisällä yksityisraiteiden tasoristeyksiä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja