Mainos

Tasoristeysturmissa kuollut yli 120 ihmistä 2000-luvulla

Tasoristeysonnettomuuksissa on kuollut 2000-luvun aikana yli 120 ihmistä. Liikenneviraston tilastot ulottuvat 18. lokakuuta asti, johon mennessä kuolleita oli yhteensä 118.

Poliisi kertoi, että aamulla Raaseporissa tapahtuneessa tasoristeysonnettomuudessa on kuollut neljä ihmistä. Onnettomuus sattui vartioimattomassa tasoristeyksessä Leksvallintiellä Skogbyssä Tammisaaressa.

Valtion rataverkolla tasoristeyksiä on Suomessa lähes 2 800 kappaletta. Niistä 2100 on vartioimattomia, eli ilman puomia tai ääni- ja valovaroitusjärjestelmää.

Liikenneviraston ylitarkastaja Jarmo Koistinen kertoo, että tasoristeysonnettomuudet jakautuvat tasaisesti eri puolille Suomea. Asutuksen läpi kulkevat rataosuudet erottuvat jossain määrin tilastoissa, mutta onnettomuuksia sattuu sattumanvaraisesti myös harvaan asutuilla asutuilla alueilla ajoittain hyvinkin paljon. 

Koistisen mukaan onnettomuuksille ei ole yhteistä selittävää tekijää.

– Monesti osalliset ovat sanoneet raporteissa, että katsoin, mutta en nähnyt. Se tuntuu olevan jossain määrin yleinen kanta. 

Tämänpäiväisen Raaseporin turman tapahtumapaikalla ei ole Koistisen mukaan sattunut ainakaan vuoden 2000 jälkeen yhtään onnettomuutta. 

Koko Hyvinkää-Hanko-rataosuudella on tapahtunut kymmeniä onnettomuuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.