Mainos

Onko kohtuullista vaatia mieheltä uskollisuutta, vaikka ei huomioi tämän tarpeita sängyssä? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Avioliitossa lähtökohtana on se, että ei ylläpidetä muita intiimejä suhteita, ja toisaalta avioliiton tarkoitus on olla juuri tämä ”intiimi suhde”. Onko mielestäsi kohtuullista odottaa uskollisuutta, jos ei huomioi miehen seksuaalisia tarpeita? Lähdetään nyt siitä liikkeelle, että mies on ihan kunnollinen ja tekee osansa kotitöissä," kyselee nimimerkki Jouni.

Näin naisraati vastasi

"Ensin pitäisi tietää, minkälaiset miehen seksuaaliset tarpeet ovat. Jos hän tarvitsee seksiä joka päivä, ehkä siinä miehellä on vähän kohtuuttomat odotukset. Vähän harvemminkin voi olla kohtuutonta, jos elämässä on muuten samaan aikaan rankkaa, tai eletään vaikka väsyttävää pikkuvauva-arkea.

Jos miehelle riittää vaikka noin kerran viikossa ja seksitön tilanne jatkuu pitkään, niin ehkä se sitten on vähän kohtuutonta. Varsinkin, jos on yrittänyt ratkoa tilannetta ja olla itse sellainen puoliso, jonka kanssa tekee mieli olla läheinen ja harrastaa seksiä (siihen tarvitaan vähän muutakin kuin kotitöiden tekemistä). Kyllä vaimon pitäisi ainakin kertoa, miksi tilanne nyt on tällainen, ja milloin ja millä keinoin siihen on odotettavissa parannusta.

Lähdetään nyt kuitenkin siitä liikkeelle, että mielestäni avioliitossa on aina ”kohtuullista” odottaa uskollisuutta. Mutta elleivät molemmat osapuolet yhteisymmärryksessä ole muuta sopineet, niin kyllä, avioliittoon kuuluu myös seksi. Jos tuntuu, että se häviää siitä kokonaan ikuisiksi ajoiksi pois, eikä tilanne korjaannu yhteisestä kovasta yrityksestä huolimatta, ehkä silloin on sitten aika harkita avioliiton järkevyyttä, ei aviopuolison pettämistä."
– 29, naimisissa


”Ei ole kohtuullista. Varmaan pienet seksitauot kuuluvat asiaan silloin tällöin, mutta mielestäni on väärin olettaa, että mieskin on ilman, jos ei itse halua. Se ei ole se diili, johon alttarilla suostutaan.”
– 31, sinkku

"Huomioitkos muuten itse puolisosi seksuaaliset tarpeet? Faktahan se nimittäin on, että ruuhkavuodet vievät voimat, ja innostus aloitteen tekemiseen ei ainakaan itsellä ole katossa juuri koskaan. Silloin sinun taitosi punnitaan. Koska hyvästä seksistä nyt vaan on aika vaikea kieltäytyä, mutta jos oletuksesi on, että nainen hoitaa vain teikäläisen tarpeet eikä itse saa tilanteesta mitään iloa, niin yllättääkö se tosiaan, ettei peitto heilu? Toisaalta, jos puolisosi vain pihtaamisen ilosta pitää housunnappinsa kiinni, niin ehkä hän olettaakin sinun hankkivan sänkyseurasi muualta."
– 33, parisuhteessa 

"Ei ole kohtuullista. Homma toimii siinä tapauksessa, että kumpikaan ei toivo mitään seksuaalista toimintaa, jolloin tarpeita ei luonnollisesti tarvitse ottaa huomioon. Seksittömän suhteen kokeneena voin sanoa, että se on kidutusta ihmiselle ja en suosittele kellekään. Jos seksuaaliset halut ovat aivan eri paria, älkää menkö naimisiin, siitä ei seuraa kuin porua ja ero."
– 31, parisuhteessa


Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

1:37

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.