Onko Floridan suositusta kuvernööristä Trumpin haastajaksi? – "En tiedä pystyykö hän voittamaan"

Onko Floridan suositusta kuvernööristä Trumpin haastajaksi? – "En tiedä pystyykö hän voittamaan" 2:08
Onko Floridan suositusta kuvernööristä Trumpin haastajaksi? – "En tiedä pystyykö hän voittamaan"

Republikaanisen puolueen Ron DeSantisin on tarkoitus vahvistaa pyrkivänsä republikaanien ehdokkaaksi myöhemmin tänään.

Puolueen kärkiehdokas on yhä entinen presidentti Donald Trump, joka johtaa kannatuskyselyissä.

Lähes 70 prosenttia Keski-Floridan Sumter-piirikunnan asukkaista äänesti Trumpia viime vaaleissa. Nyt osan mieli on muuttumassa.

– Moni on muuttanut Floridaan hänen (DeSantisin) politiikan vuoksi. Hän on kieltänyt kirjoja, jotka opettavat vaihtoehtoista elämäntyyliä, DeSantisin kannattaja Nick Scotto kertoo kotonaan MTV Uutisille.

Olet tukenut aiemmin presidentti Trumpia, miksi muutat mieltä?

– En usko, että Trumpilla on mahdollisuuksia. Esivaaleissa aion äänestää DeSantisia, koska haluan republikaanin valituksi (Valkoiseen taloon). DeSantisilla on ehdottomasti paremmat mahdollisuudet voittoon, jos hän vain voittaa esivaalit. Rakastan yhä Donald Trumpia, mutta häntä vastaan hyökätään joka puolelta ja uskon, että se vain jatkuu, Scotto lisää.

DeSantis ajaa konservatiivista politiikkaa abortti-, aseenkanto- ja vähemmistöjen oikeuksiin liittyen. Kulttuurisodalla hän yrittää tavoitella vaaleissa tärkeitä vanhempia äänestäjiä.

– Olen demokraatti, en republikaani, mutta aion äänestää Ron DeSantisia. Uskon, että hänellä on hyvät mahdollisuudet ja hän on mies, jonka kansakuntamme tarvitsee. Hänellä on oikeanlainen tausta ja nuoruutta, Pamela Nedzinski kertoo.

Nedzinski kutsuu itseään demokraatiksi, joka äänestää parasta ehdokasta virkaan. DeSantis ei ole ensimmäinen republikaani, ketä hän äänestää, sillä edellisissä vaaleissa Nedzinski äänesti Trumpia.

DeSantisin tukijoiden mielestä Floridan suositulla kuvernöörillä on parhaimmat mahdollisuudet demokraattien Joe Bidenia vastaan. DeSantis on yli 30 vuotta republikaanien kilpakumppania nuorempi ja vähemmän syytteitä ja tutkintoja riesanaan.

Kannatuskyselyissä DeSantisilla on kirittävää, sillä Trump johtaa reilusti, jopa 30 prosenttiyksiköllä tai yli.

– Henkilökohtaisesti toivoisin, että DeSantis odottaisi vielä neljä vuotta, sillä Trump on vahvempi ehdokas. Joku päivä DeSantisista tulee presidentti, mutta en tiedä pystyykö hän voittamaan Trumpia tällä kertaa, Trumpin tukija Bob Kerfin sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat