Onko alennusmyyntien loppurysäys tänä vuonna peruttu?

Alen loppurysäys päättää tavallisesti alkuvuoden alennusmyynnit ennen kuin uuden sesongin tuotteet pääsevät vaateliikkeissä paraatipaikoille. Missä alen loppurysäys tänä vuonna viipyy?

Tavallisesti tammikuun lopulla vaateliikkeiden alennusmyynnit huipentuvat alen loppurysäykseen ja alennustuotteiden viimeisimmät kappaleet myydään hyvinkin korkeilla alennuksilla. Tänä vuonna trendi on toinen: Alennusmyynnit alkoivat tavallista aiemmin ja alen loppurysäys ei näy katukuvassa juuri ollenkaan.

– Uudet mallistot ovat nyt lähestulkoon kokonaan esillä alennustuotteiden sijaan, pukeutumisneuvojamestari Kikka Seppä kertoo MTV Lifestylelle.

Viime vuoden lopulla jo ennen joulua osa vaateliikkeistä aloitti alennusmyyntinsä – ja tämä on Suomessa poikkeuksellista. Keskieurooppalaiseen tapaan alennusmyyntejä vauhditettiin jo heti vuodenvaihteen jälkeen tuntuvilla alennuksilla ja nyt vaikuttaa siltä, että suomalaisille tuttu alen loppurysäys jää liki kokonaan näkemättä. Tulevan sesongin vaatteet sitä vastoin ovat näyttävästi esillä, vaikka eletään vielä tammikuuta.

– Suuret kuudenkymmenen prosentin alennukset on laitettu pieniin telineisiin taka-alalle ja uudet mallistot ovat etualalla. "Uutta"-kylttejä on ihan joka puolella. Nyt ei ole enää mitään loppurysäys-kylttejäkään esillä. Alennustuotteet ovat nyt huonoimmalla alueella ja uusi mallisto on parhaimmalla alueella, Seppä kertoo.

Mitä alennusmyynneistä kannattaisi nyt etsiä? Pukeutumisneuvojamestarin mukaan äärikokoja etsiville alennusrekit voivat nyt olla oikea aarreaitta.

– Jäljellä on nyt paljon viimeisiä kokoja ja erikoisempia yksittäiskappaleita, Seppä vinkkaa.

Jos kevään trendit miellyttävät silmää ja vaaterekeiltä tunnistaa oman tyylinsä, on nyt myös oiva mahdollisuus haalia parhaat päältä omaan vaatekaappiin mausteeksi jo hyvissä ajoin kevättä varten – vaikkakin normaalihintaan.

Kevään trendit pähkinänkuoressa – Kikka Sepän vinkit

Gootti-trendi näkyy keväällä hyvin vahvasti. Tarjolla on paljon goottihenkisiä vaatteita, jotka tyylikkyydessään sopivat aremmallekin pukeutujalle.

Retro-trendi tekee vahvasti tuloaan ja muistuttaa 1940-luvusta. Naisellista vartaloa korostavia vaatemalleja on keväällä helppo löytää.

Urheilullinen luksus-trendi vahvistuu kevään myötä entisestään. Sporttisista tyylistä pitävät suomalaiset löytävät helposti mukavia vaatteita niin kotiin kuin työpaikallekin.

Mustavalkoinen värimaailma on tullut jäädäkseen. Tulevana keväänä trendikkäimmät maustavat muuten mustavalkoisen asunsa väripilkuilla.

Nahkaiset yksityiskohdat ovat talven jälkeenkin erityisen trendikkäitä vaatteissa – niin takeissa, housuissa, mekoissa kuin paidoissakin.

Epäsymmetriset vetoketjut sopivat jokaiselle vartalotyypille ja tuovat kevään muotiin mielenkiintoisin yksityiskohtia. Tulevana keväänä vetoketjun ei todellakaan tarvitse kulkea takin kanssa linjassa!

Ballerina-trendi näkyy kenkäpuolella hyvin vahvasti. Tarjolla on etenkin kaksivärisiä ballerinoja.

Klassiset stiletot tulevat näkymään kevään kenkämuodissa. Jo nyt liikkeissä on tarjolla paljon teräväkärkisiä ja siroja stiletto-korkokenkiä.

Astrologia näkyy tulevana keväänä erityisesti asusteissa ja vaatteiden yksityiskohdissa. Horoskooppimerkit vierailevat etenkin koruissa tiuhaan.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat