Onko äitisi mielipide tärkeämpi kuin naisesi? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Onko äitisi mielipide tärkeämpi kuin naisesi? Milloin on, milloin ei?" kysyy Minttu66.

Näin miesraati vastasi

"Haluaisin lähtökohtaisesti ajatella, että mielipiteet ovat yhtä tärkeitä riippumatta siitä minkälainen ihmissuhde minun ja kyseisen henkilön välillä vallitsee. Olen sellainen ihminen, joka haluaa ehdottomasti kuulla mielipiteille perustelut ja se kumman perusteluissa on enemmän järkeä voittaa. Ainakin teoriassa. Edellä mainittu ei kuitenkaan aina toteudu, koska olen ihminen ja ihmisillä on usein taipumusta valita mielipiteistä se, joka on lähempänä omaa mielipidettä."
– 28, minulla on huolehtivainen äiti

"Äitini mielipide ei ole koskaan tärkeämpi kuin vaimoni, koska aika harvoin ymmärrän äitini näkökantoja tai olen niistä samaa mieltä. Äitini on äärimmäisen vahva persoona sekä pahassa että hyvässä. Hän ei koskaan jää alakynteen missään asiassa. Minusta on hienoa, että osaa pitää puoliaan, mutta tämä periksiantamaton luonteenpiirre tekee hänestä myös aika itsekeskeisen ja jossain mielessä välinpitämättömän."
– 37, äitini on äärimmäisen vahva persoona 

"Äitini on joskus minut kasvattanut ja olen "joutunut" kuuntelemaan hänen mielipiteitään, mutta kyllä se omassa elämässä on se elämänkumppani, jonka mielipiteet pitkälti määräävät. Usein sekaannuksia tapahtuu ja luullaan, että oman äidin mielipiteet menevät kumppanin mielipiteen edelle.

Ainakin omalla kohdalla on sanottava, että haluan vain jollain tavalla olla olla loukkaamatta vanhempaa ihmistä, ja helposti hammasta purren näytän olevan samaa mieltä sitä kuitenkaan olematta."
– 38, äitini on joskus vaikea

"Hyvä Minttu66: Jos mies asuu lapsuudenkodissaan, mielipide on tarkeä, Aikuisena se saatetaan ottaa huomioon, jos se koskettaa myös äitiä...? Siis jos ei puhuta peräkammarinpojista – silloin naisen mielipide häviää aina."
– 46, äiti on hyvä ja omilleen patistava ja edelleen pitää minua pikkupoikanaan

"Äidilläni on mielipide asiaan kuin asiaan, hän on valmis keskustelemaan ja näennäisesti kyllä kuuntelee muita, mutta loppujen lopuksi hyvin harvoin kyseenalaistaa tai muuttaa omia mielipiteitään. Konflikteilta ei olla vältytty.

Yllättävää kyllä, myös avovaimoni on äitini tapaan mielipiteissään vahva ja niissä usein järkähtämätön – vähintäänkin äitini tasoa. Erotuksena se että hän perustaa mielipiteensä useimmiten intuitioon kun äitini taas faktaan. Olla siinä sitten puun ja kuoren välissä.

Kumman mielipide on minulle tärkeämpi? Molempien mielipiteitä ehdottomasti arvostan ja pyrin parhaani mukaan myös huomioimaan, mutta pitää myöntää että avovaimoni mielipiteillä on enemmän painoarvoa nykyään."
– 34, minulla on pullantuoksuinen, aina oikeassa -äiti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja