OnePlussalta auto ja Googlelta vaikka mitä uutuuksia – tänään ei kaikkea kannata uskoa

Näin kevään korvilla nähdään vuosittain jos jonkinlaisia tuotejulkistuksia, ja etenkin aprillipäivä on monille tahoille erittäin kekseliästä aikaa. Älypuhelinvalmistaja OnePlus on esitellyt oman sähköautonsa ja Googlekin on julkistanut runsaasti uutta.

OnePlus Warp -sähköauto on markkinoilla jotakin täysin uutta. Sitä ohjataan älypuhelimen näytön pyyhkäisyillä, eikä ohjauspyörää ole ensinkään. Autot valmistetaan 3D-tulostimilla, minkä ansiosta kuka tahansa voi helposti vaihtaa rikkoutuneen osan tulostamalla uuden tilalle. Vahinkopyyhkäisyjä varten Warpiin julkaistaan myös lentotilamainen ajotila, joka estää ilmoitusten saapumisen kesken ajon.

Sähköautouutuuden akku latautuu vain 20 minuutissa OnePlussan Warp Car Charge -latauksella, ja täydellä latauksella huristaa helposti aamusta iltaan. Autonsa voi ladata myös OnePlussan älypuhelinlatureilla, joita tosin tarvitaan 20 kappaletta.

Google puolestaan esitteli useita uusia aprillipäivän innovaatioita. Tiedostot-sovellukseen lisättävä Näytönpuhdistaja hyödyntää ”töhnätutka-rajapintaa” puhdistaakseen näytön sekä sisäisesti että ulkoisesti ilman käyttäjän ja ulkoisten työkalujen apua. Google on hyödyntänyt näytönpuhdistajassaan ”geometrisiä rapamallejaan”, joiden ansiosta puhdistaja toimii älypuhelinmallista riippumatta.

Googlen Alankomaiden-osasto julkisti sekin uutta aprillipäivänä, nimittäin Google Tulip -laitteen, joka osaa keskustella kukkien kanssa. Tulip integroituu kätevästi osaksi Google Home -laitteistoa ja pitää käyttäjän ajan tasalla kotikasvien kosteudesta ja tyytyväisyydestä.

Toistaiseksi viimeisin uutuus on Google Japanin Gboard Spoon, joka on kookas älylusikka. Sen sisältämä teknologia mahdollistaa lusikalla kirjoittamisen sitä taivuttelemalla. Lusikan kestävyys on varmistettu lukuisilla testeillä ja sitä voi käyttää kuka hyvänsä, missä hyvänsä ja minkä hyvänsä laitteen kanssa. Gboard Spoonilla voi toki myös syödä, sillä se on täysin taaperonkestävä.

Tänään 1. huhtikuuta on aprillipäivä, joten mediakriittisyyttä kannattaa todellakin noudattaa. OnePlus ja Google ehtivät jo tehdä hassuttelujulkistuksensa, mutta myös muilta toimijoilta voitaneen odottaa samanlaisia ”huippu-uutuuksia”.

Esittelyvideot Googlen aprillipäivän hulluttelu-uutuuksista ovat katsottavissa alla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja