OnePlus uudistaa OxygenOS-käyttöliittymäänsä OnePlus 6T:ssä

OnePlus tulee julkistamaan uuden OnePlus 6T -älypuhelimensa 30. lokakuuta ja myyntiin puhelin on tulossa 6. marraskuuta. OnePlus on jo pikku hiljaa paljastanut useita tiedonmurusia tulevasta uutuudestaan.

Nyt OnePlus on kertonut aikovansa uudistaa OnePlus 6T:n yhteydessä myös OxygenOS-ohjelmistonsa käyttöliittymää. Yksityiskohtia ei kuitenkaan vielä ole paljastettu.

OnePlussan mukaan tulossa on kuitenkin ”täysin uusi käyttöliittymä”, mitä se sitten todellisuudessa tarkoittaakaan. ”Tavoitteemme oli ilmaista OnePlussan muotokieltä käyttöliittymässämme, tehden siitä erottuvimman ja intuitiivisimman OxygenOS-version tähän asti.”

OnePlus on perinteisesti pysytellyt varsin lähellä puhdasta vakio-Androidia tarjoten kuitenkin hyödyllisiä lisätoimintoja – ja ilmeisesti tämä linja on saamassa jatkossa. ”He (käyttäjämme) tietävät OnePlussan olevan yritys, joka arvostaa puhtaan Androidin parhaita puolia ja lisää siihen, pohjalla olevan Android-kokemuksen pilaamisen sijaan”, toteaa OnePlussan Szymon K.

Yksittäinen osa-alue, jossa OnePlus 6T:n ohjelmistossa on tapahtumassa muutoksia, ovat sen hiljattain aiemmissa OxygenOS-versioissa lisäämät alareunan toimintopainikkeet korvaavat navigaatioeleet. OnePlus tekee niihin hienosäätöjä. Esimerkiksi jatkossa sovelluksessa siitä poistumiseksi alareunasta ylöspäin pyyhkäistäessä sovellusikkuna seuraa sormea luonnollisemman kokemuksen aikaansaamiseksi. Lisäksi OnePlus 6T:ssä nopealla pyyhkäisylla näytön alareunasta oikealle voi vaihtaa kahden viimeksi käytetyn sovelluksen välillä. Lisäksi OnePlus lisää uuden Google Assistant -oikotien – sen saa jatkossa aktivoitua pitämällä virtapainiketta 0,5 sekuntia painettuna.

Huhujen mukaan OnePlus 6T:ssä tulee olemaan suuri 6,41 tuuman AMOLED-näyttö pienellä ”vesipisaralovella”. Takana laitteessa on edeltäjänsä tavoin kaksi kameraa ja sisuksissa Qualcommin tehokas Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. Akun kooksi on huhuttu 3 700 milliampeerituntia.

Perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää OnePlus 6T:ssä ei ole, minkä on kerrottu johtuvan näyttöön sijoitetusta sormenjälkilukijasta. Uudella tavalla toteutettu sormenjälkilukija vaatii lisätilaa puhelimen sisällä. OnePlus on myös kertonut, että 6T kestää pikaisen pudotuksen veteen, mutta ettei laite tule kuitenkaan edelleenkään olemaan IP-luokiteltu. Langatonta latausta OnePlus 6T ei myöskään tue.

OnePlus 6T:n tärkeimpiä tiedossa olevia uudistuksia kevään OnePlus 6:sta ovat siis hieman kookkaampi näyttö hieman pienemmällä lovella, takaa näytön osaksi siirretty sormenjälkilukija sekä kapasiteetiltaan kymmenisen prosenttia mittavampi akku. OnePlus voi tehdä myös jonkinlaisia parannuksia kameroissa – ainakin ohjelmistossa. ”Olemme tehneet paljon työtä kameran parantamiseksi taustalla, joten voitte odottaa sen ottaa parempia kuvia.”

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja