Mainos

OnePlus: Puhelimista paljastunut takaovi ei kovin vakava tietoturvauhka – poistetaan kuitenkin tulevassa päivityksessä

Ainakin OnePlus 3, OnePlus 3T ja OnePlus 5 -puhelimissa EngineerMode-testisovellus mahdollistaa puhelimen roottauksen ja pääkäyttäjän oikeuksien saamisen ilman puhelimen lukituksen avaamista. EngineerMode-sovellusta käytetään pääasiassa puhelimen toimintojen testaamiseen valmistusvaiheessa sekä myöhemmin huollon yhteydessä.

”Olemme nähneet useita lausuntoja yhteisön kehittäjiltä, jotka ovat huolissaan koska tämä sovellus tarjoaa root-oikeudet. Vaikka se pystyy ottamaan käyttöön adb-rootin, joka tarjoaa oikeudet adb-komennoille, ei se anna kolmansien osapuolten sovelluksille pääsyä root-oikeuksiin”, kertoo OnePlus lausunnossaan. ”Llisäksi adb-roottaus on mahdollista vain, kun USB-debugging-testitila, joka on oletuksena pois päältä, on kytketty toimintaan, ja minkäänlainen root-oikeuksiin pääsy vaatisi silti yhä pääsyä fyysisesti käsiksi laitteeseen.”

Jo alun perin OnePlus-puhelimista löytynyttä takaovea pidettiin vaarallisena vain yhdessä mahdollisten muiden haavoittuvuuksien kanssa.

”Vaikka emme näe tätä merkittävänä turvallisuusongelmana, ymmärrämme käyttäjillä voivan silti olla yhä huolia ja tulemme näin ollen poistamaan adb-root-toiminnon EngineerModesta tulevassa ohjelmistopäivityksessä”, toteaa OnePlus.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.