Mainos

"On ollut lahja, että on ollut niin ihana äitipuoli" – onko vuoroasuminen paras vaihtoehto erolapselle?

10:00

Huomenta Suomessa 27.2.2017 puhuttiin muun muassa siitä, onko suosiotaan kasvattanut vuoroasuminen paras vaihtoehto eroperheen lapsille?

Viikko täällä, viikko toisaalla – onko vuoroasuminen erotilanteessa paras vaihtoehto lapselle? Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa 27.2.2017. Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen piti vuoroasumista toimivana – tosin tietyin edellytyksin ja tietynikäisille lapsille.

– Monet muun asiat ovat tärkeämpiä kuin se mekaaninen olinpaikan muuttaminen, Sinkkonen pohtii.

– Lapsen kannalta oleellisinta on, että vanhemmat pystyvät järkevään yhteistyöhön, mahdollisimman suureen joustavuuteen ja että he lakkaavat riitelemästä.

Hanna Wendelinin perheessä lapsi vuoroasuu kaksi viikkoa isän, kaksi viikkoa äidin luona. Wendelinin mukaan asumismuodon toimiminen edellyttää hyviä välejä vanhemmilta. Wendelin kertoo, ettei hän entisen kumppaninsa kanssa ole koskaan riidellyt lapsen elinoloista, eikä erokaan ollut riitainen.

– Kun lapsen isä tapasi uuden puolison, olin valtavan onnellinen, että se oli juuri hän. On ollut lahja, että on ollut niin ihana äitipuoli.

Katso Jari Sinkkosen koko haastattelu videolta:

11:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.