"On naurettavaa, että meillä on keskiaikainen konsepti" – kuningatarta surevasta Britanniasta löytyy myös monarkian vastustajia

Britannia suree pitkäaikaista kuningatarta, mutta maasta löytyy myös monarkian vastustajia 1:38
Britanniasta löytyy nyt kansallisen surun keskellä myös monarkian vastustajia.

Britanniassa suretaan viime torstaina kuollutta pitkäaikaista hallitsijaa, kuningatar Elisabetia. Maasta löytyy kuitenkin myös kansalaisia, jotka haluavat lakkauttaa monarkian.

Britit ovat kerääntyneet viime päivinä Lontoon kaduille muistelemaan edesmennyttä kuningatarta ja tapaamaan myös uutta kuningasta.

MTV Uutisten toimittaja Aino Haili tapasi Lontoossa myös Sandyn, joka kantoi kylttiä "Abolish the Monarchy" eli lakkauttakaa monarkia.

– On naurettavaa, että vuonna 2022 meillä on keskiaikainen konsepti, jossa yksi suku hallitsee koko maata ja perheen vanhin poika tai tytär perii oikeuden olla hallitsija, Sandy kertoo.

Kuningattaren kuolemaan hän reagoi sympatialla.

– Jokaisen kuolema vaikuttaa perheeseen, minulla on sympatiat heidän puolellaan yksityisinä ihmisinä. Olen täällä tänään, koska tämä on poliittinen tapahtuma, Sandy kertoo.

Poliittisella tapahtumalla Sandy viittaa kuningas Charlesin pitämään puheeseen parlamentille Westminsterissä aikaisemmin tänään.

Britit eivät kyseenalaista monarkiaa

Sandy kannattaa kansanäänestystä siitä, pitäisikö Britanniassa edes olla monarkiaa. Hänen mielestään britit eivät ole todella kyseenalaistaneet tai pohtineet monarkian olemassaoloa.

– Elisabet oli täällä niin kauan, että hän on kuin rakennus. Ajattelet vain, että se on siinä aina, Sandy pohtii.

Sandy uskoo, että monarkia lakkautetaan ennen pitkää.

– Useat maat, joiden johtaja Charles Windsor nyt on, esimerkiksi Karibian valtiot, äänestävät tasavallan puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat