Mainos

Omppuluurien omistajat huomio: Tämä iPhonen asetus saattaa johtaa yllätyslaskuun

Erilaiset asetukset saattavat tuoda ylimääräisiä kustannuksia älypuhelimien käyttäjille. Tähän mennessä on esimerkiksi dataroaming kannattanut laittaa pois päältä ulkomailla matkustettaessa. Nyt iPhonien omistajien kannattaa tarkistaa puhelimestaan asetus nimeltä Wi-Fi-apuri.

Harmittomalta kuulostava Wi-Fi-apuri saattaa tuoda iPhonen omistajalle epätervetulleen lisälaskun. Käyttöjärjestelmä iOS 9:ssä ja uudemmista versioista löytyvä apuri auttaa käyttäjäänsä siirtymään automaattisesti heikosta Wi-Fi-yhteydestä mobiilidatan piiriin.

Sen tarkoitus on estää internet-yhteyden katkeaminen tilanteessa, jossa langattoman verkon signaali on heikko.

Ylimääräinen mobiilidata maksaa

Ominaisuus saattaa olla kätevä. On kuitenkin tilanteita, joissa apuria ei kannata välttämättä pitää päällä. Ensinnäkin, jos liittymäsi ei sisällä rajatonta dataa, apuri saattaa kerryttää kustannuksia. Käyttäjä saattaa luulla olevansa yhteydessä vain langattomiin verkkoihin, mutta käyttääkin todellisuudessa myös mobiilidataa.

Jos käyttäjällä on tietyn kokoinen datapaketti, nettiyhteys saattaa myös hidastua apurin takia, kun datakatto saavutetaan ennen uuden laskutuskauden alkua.

Avoimissa langattomissa verkoissa on ilmaista käyttää nettiä, kun taas mobiilidatayhteys maksaa aina jotain. Rajattoman internetyhteyden omistajat vain maksavat netistään kiinteän hinnan.

Applen omien sivujen mukaan apuri ei siirry käyttämään mobiilidataa, jos dataroaming on pois päältä. Sen pitäisi tarkoittaa, ettei apuri toimi omin päin ulkomaanmatkalla.

Wi-fi-apuri-ominaisuuden voi kytkeä pois päältä valitsemalla asetuksista ensin ”mobiiliverkko” ja napauttamalla sitten apurin pois päältä. Asetus löytyy aivan valikon alareunasta.

Lähde: Apple

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.