Omena kelluu ja karpalot pomppivat – tiesitkö näitä tosiasioita kasvismaailmasta?

Haluatko maistaa maailman jokaista omenalajiketta? Siinä saattaa mennä tovi jos toinenkin! Lue myös muut hassut faktat kasvismaailmasta.

Mistä tiedät, että karpalot ovat kypsiä? Tiesitkö muuten, että maapähkinät eivät ole pähkinöitä? Mielenkiintoiset tosiasiat kasviksista voivat tulla yllätyksenä!

1. Maailmassa on 7500 omenalajiketta. Jos siis kokeilisit vaikkapa yhtä uutta lajiketta joka päivä, kestäisi 20 vuotta, että olisit maistanut niitä kaikkia.

2. Kurkku on 96-prosenttisesti vettä. Kurkku onkin mainio välipala, jos veden juominen tuppaa unohtumaan, sillä se on yksi nesteyttävimmistä ruoista.

3. Vanhimmat viljellyt porkkanat olivat violetteja. Joskus kuitenkin porkkanapelloilla näkyi myös keltaisia ja valkoisia versioita, joista hollantilaiset porkkananviljelijät onnistuivat jalostamaan nykypäivän oranssit herkut. Vaikka violetteja porkkanoita on tänäkin päivänä olemassa, ei niiden maku monenkaan mielestä vedä vertoja oransseille porkkanoille.

4. Omenat kelluvat vedessä, koska niiden koostumuksesta jopa neljännes on ilmaa.

5. Kypsät karpalot pomppivat kuin kumipallot. Säilytysvinkki: Karpalot säilyvät jääkaapissa kaksi kuukautta ja pakastimessa jopa vuoden.

6. Maissintähkässä on jokseenkin aina parillinen määrä rivejä, tarkka luku on yleensä 16.

7. Banaanien syöminen saattaa auttaa masennukseen, sillä ne sisältävät suuria määriä tryptofaania, joka muuttuu elimistössä hyvän olon hormoniksi, serotoniiniksi.

8. Maapähkinät eivät nimestään huolimatta ole oikeasti pähkinöitä, vaan palkokasveja.

9. Syy siihen, miksi chili maistuu niin tuliselta, on sen sisältämä kapsaisiini. Tämä yhdiste huijaa aistihermot luulemaan, että suusi palaa oikeasti.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja