Mainos

Omarin kohtalo epäselvä

Epätietoisuus Taleban-liikkeen hengellisen johtajan mullah Mohammad Omarin kohtalosta jatkuu.
Afganistanin hallituslähteiden mukaan Omar olisi pidätetty. Asiasta kertonut ministeri ei kuitenkaan osannut kertoa mahdollisen pidätyksen yksityiskohdista. Yhdysvallat on kiistänyt väitteet.

Yhdysvallat ja sen rinnalla taistelevat afganistanilaiset ovat viime päivinä tehneet laajoja etsintöjä Afganistanissa. Operaation tarkoituksena on löytää Omarin lisäksi myös syyskuun terrori-iskuista epäilty Osama bin Ladenin sekä hänen al-Qaeda-järjestönsä jäseniä.

Omar heimojen käsissä

Afganistanilaiset heimopäälliköt kokoontuivat tänään pohtimaan Taleban-liikkeen johtajan, mullah Mohammad Omarin kohtaloa. Vahvistamattomien tietojen mukaan Omar saatetaan luovuttaa piankin heimojohtajien käsiin. Kandaharin maakunnan tiedustelusta vastaavan Nasratullah Nasratin mukaan Omar on erään Taleban-päällikön hallussa.

Päällikkö puolestaan on neuvottelemassa antautumisesta yhdessä 1500 miehen kanssa. Omarin luovutus kuuluisi osana antautumissopimukseen.
-Emme voi odotella kuin parisen päivää, minkä jälkeen luonnollisesti hyökkäämme heidän (talebanien) kimppuunsa, Nasrat kertoi satelliittipuhelimella uutistoimisto AFP:lle. Kaikesta huolimatta Nasrat kuitenkin kiisti tiedon siitä, että Omarin joutuminen heimopäälliköiden käsiin olisi itsestään selvää.

(MTV3-STT)

Yhdysvallat on jälleen pommittanut Afganistania. Tora Boran eteläpuolelle tehdyn iskun tarkoituksena on tiivistää viimeisten Taleban-taistelijoiden piiritystä.

(Huomenta Suomi 04.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.