Oman rasvan säilöminen on uusi kauneusvillitys

Amerikassa on valloillaan kyseenalainen kauneusvillitys. Rasvaimupotilaita kehotetaan nyt säilömään rasvaansa myöhempää käyttöä varten. Rasva säilötään vuosiksi, jonka jälkeen se pistellään ihoosi kiinteyttämään ja silottamaan ryppyjä.

Arvoesineiden säilöminen on järkevä ratkaisu. Jopa omien munasolujen säilöminen tulevaisuuden varalta on nykypäivänä hyväksyttävää, mutta miltäpä kuulostaa oman rasvan säilöminen?

Kiitos kehittyneen teknologian, amerikkalaiset lääkärit ovat alkaneet ehdottaa rasvaimupotilailleen rasvojensa säilömistä myöhempää käyttöä varten.

Idea piilee siinä, että nyt säilötty rasva olisi käytössä myöhempää ajankohtaa varten, jolloin sitä voitaisiin pistää täyttämään ryppyjä, korvata menetettyä kiinteyttä ja mahdollisesti uudistaa ihoa.

BioLife Cell Bank Dallasissa on ensimmäinen laatuaan Amerikassa, mikä on alkanut säilöä asiakkaiden rasvoja myöhempää käyttöä varten. Viimeisen vuoden aikana asiakkaiden määrä on tuplaantunut joka kolmas kuukausi.

Vakuutus vanhenemisen varalle

Lääkärit eivät vielä ehdota rasvan poistoa pelkästään säilömistä varten, mutta saattavat tehdä niin jo lähitulevaisuudessa.

– Rasvan poistaminen ja säilöminen nuorena on kannattavaa, sillä solut ovat silloin vielä aktiivisia ja hyvässä kunnossa, kertoo David Genecov, kirurgi ja BioLife Cell Bankin perustaja.

Rasvaa voi säilöä vähintään 20 vuotta, joten jos sen säilöö 25-vuotiaana, on se valmis käytettäväksi juuri silloin kun ihon vanheneminen kiihtyy.

Täydellinen tulevaisuus

Oman kudoksen käyttämiseen on monia hyviä syitä. Rasva tarjoaa välittömän, ja yleensä kestävän vaikutuksen kun se pistetään ihon kerroksiin. Se tasoittaa posket, täyttää silmäpussit ja juonteet samalla, kun solut parantavat verenkiertoa ja kiihdyttävät kollageenin tuotantoa. Ihosta tulee paksumpi ja nuorekkaampi.

– Oman rasvan käyttö täyteaineena on mielenkiintoinen läpimurto. Kun keho käsittelee omaa kudosta, on sillä pienempi tulehdus- ja hylkimisriski. Sen lisäksi tulosten odotetaan kestävän pidempään, kertoo kauneuskirurgi Todd Malan.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Harper´s Bazaar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja