Mainos

Omakotitalo tuhoutui asuinkelvottomaksi – tulipalo syttyi mikrosta tai jääkaapista

Kouvolassa syttyi aamulla palamaan kaksikerroksinen hirsirunkoinen vanha 70-neliön omakotitalo. Talon asukkaalle, yksin asuvalle rouvalle ei käynyt kuinkaan. Talossa ei kuitenkaan voi jatkossa asua savuvahinkojen takia.

Omakotitalossa asuntu nainen oli itse hälyttänyt palokunnan paikalle aamulla, koska mikroaaltouunin takaa oli tullut savua. 
– Ensin tuli pienempi hälytys vain yhdelle yksikölle, mutta sitten omistaja oli soittanut uudelleen hätäkeskukseen, koska savua tuli enemmän, lähdimme useammalla yksiköllä paikalle, kuvaa päällystöpäivystäjä Harri Uuttala. 

Kun palokunta oli saapunut pakalle, liekit löivät jo jääkapin ja mikron takaa. 

– Palo saatiin nopeasti sammutetuksi, mutta savuvahingot ovat mittavat koko talossa. Keittiön katosta jouiduimme purkamaan jopa puolet varmistaaksemme ettei rakenteissa ole kytöä.  Vielä on epäselvää syttyikö palo jääkaapista vai mikrosta, Uuttala kertoo. 

Uuttala muistuttaa, että kylmäkoneet pitäisi säännöllisin väliajoin puhdistaa, esimerkiksi pölystä, myös takaa, jotta kompressori ei lämpene liikaa.

Uuttala kiittelee vapaapalokuntalaisia ripeästä toiminnasta. Kaikkiaan paloautoja oli paikalla seitsemän kolmesta eri palokunnasta. 
- Jos heitä ei olisi ollut lähellä, koko talo olisi tuhoutunut.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.