Olympiavoittajalta voimakas avautuminen hiihtoliiton puheenjohtajasta: "Adressi hänen erottamiseksi leviää maailmalla"

Maastohiihdon maailmanmestari ja olympiavoittaja Jessica Diggins kertoo blogissaan, että maailmalla leviää paraikaa adressi kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n puheenjohtaja Gian-Franco Kasperista. Siinä vaaditaan Kasperin eroa, viitaten tämän aikaisempiin kommentteihin ilmastonmuutoksesta ja olympialaisten järjestämisestä diktatuureissa.

Kasper aiheutti suuren kohun kommenteillaan hiihtoväen keskuudessa. Diggins kirjoitti blogissaan ilmastonmuutoksesta ja mainitsi adressin Kasperin eroamiseksi.

–  Selvitetään kuitenkin yksi asia. Paikallinen sää ei ole sama kuin ilmasto, jos meillä on ollut erinomainen vuosi lumen kannalta joissakin paikoissa, ei se tarkoita, että ilmastonmuutos ei olisi oikea uhka, Diggins kirjoittaa.

– Siltikin, surullista on se, että tämän hetkinen FIS:in puheenjohtaja ei ymmärrä tätä. Adressi hänen erottamiseksi puheenjohtajan pallilta leviää maailmalla, viitaten hänen aikaisempiin kommentteihin ilmastonmuutokseen ja muihin aiheisiin. Selvästi johtoportaaseen tarvitaan muutosta, jotta voimme siirtyä eteenpäin oikeiden faktojen perusteella. Toivon, että tämä tapahtuisi oman urani aikana, Diggins jatkaa.

Diggins jatkaa blogissaan, että tämän kirjoituksen aiheen ei pitänyt olla ilmastonmuutoksesta piittaamatta jättäminen, vaan tulevat hiihdon MM-kilpailut Seefeldissä. Hän toteaa, että aloitus vain putkahti siihen, eikä tiedä miksi. Hän ei myöskään mainitse Kasperia nimeltä kirjoituksessaan.

Yhdysvaltalainen voitti vuonna 2018 Pyeongchangin olympialaisissa kultaa parisprintissä Kikkan Randallin kanssa. Maailmanmestaruus tuli parisprintissä vuonna 2013 Val di Fiemmessä. Silloinkin Randall toimi Digginsin parina.

Hiihdon MM-kilpailut Seefeldissä käynnistyvät 19. helmikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat