Olympiavoittaja paljastaa vinkin Therese Johaugin kaatamiseen – antaa maannaiselleen kritiikkiä

6:25
Videolla Tulosruudun raportti Tour de Skin ratkaisun hetkistä.

Norjalaistähti Therese Johaug hiihti sunnuntaina ylivoimaiseen voittoon Norjan mestaruuskisojen 15 kilometrin skiathlonissa. Viime kauteen uransa lopettanut ja nykyään NRK:n asiantuntijana toimiva Astrid Uhrenholdt Jacobsen antaa Johaugille kritiikkiä.

Johaug voitti kilpailun yli minuutin erolla toiseksi tulleeseen Heidi Wengiin. Johaugin kanssa MM-kultaakin viestissä vuonna 2015 voittanut ja yhteensä 11 arvokisamitalia urallaan kerännyt Uhrenholdt Jacobsen löytää Johaugin suorituksesta kritiikin kohteen. 

Johaugin suksienvaihto ei vakuttanut Uhrenholdt Jacobsenia. Johaug ei kiinnittänyt sauvojaan kunnolla, vaan hyppäsi suoraan ladulle. Hän joutui käytännössä kävelemään ensimmäisen mäen. 

– En usko, että se oli Thereseltä kovinkaan tehokas vaihto. Mäki tulee niin nopeasti vastaan, että kiinnittäisin itse sauvat vaihtopisteellä. Jos suoritusta katsoo, niin hän tuskin liikkuu eteenpäin, Uhrenholdt Jacobsen sanoi NRK:n lähetyksessä.

– Yllättävän moni menee mäkeen laittamatta sauvoja kunnolla kiinni. He joutuvat kulkemaan mäkeä ilman sauvoja. Se on lihaksille todella raskasta, Uhrenholdt Jacobsen jatkoi.

"Therese hiihtää koviten kisan alussa"

Uhrenholdt Jacobsen kertoi myös NRK:n studiossa vinkin, jolla muut kilpakumppanit voisivat haastaa norjalaistähden helmikuun lopulla alkavissa Oberstdorfin MM-kilpailuissa. Hän sanoo, että kisan alussa tulee ottaa riski ja toivoa vauhdin putoavan sen edetessä.

– Therese hiihtää koviten kisan alussa, Uhrenholdt Jacobsen sanoi Dagbladetin mukaan.

Hän muisteli omia kilpailujaan Johaugia vastaan. Paras taktiikka oli mennä alussa kovaa ja toivoa, ettei eroa tule myöhemmin. 

– Se oli mahdollista, jos pystyin pysymään hänen perässään ensimmäisten kilometrien aikana, Uhrenholdt Jacobsen totesi.

Hiihtolajien MM-kilpailut kisataan Saksan Oberstdorfissa 23. helmikuuta - 7. maaliskuuta. Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on Salpausselän kilpailut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja